Feriejobba hos Oxelösunds kommun

Ta chansen att jobba hos oss i sommar, det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Samtidigt som du får en inblick i hur det är att jobba inom kommunen så tjänar du ihop lite extra fickpengar. Du får även möjligheten att träffa nya personer och skaffa nya vänner.

Feriejobbet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet. Vi som kommun vill gärna att du ska få se hur viktigt vårt jobb är för vårt samhälle och få uppleva den gemenskap, arbetsglädje och engagemang som vi har i vårt jobb varje dag.

 

Alla jobb i Oxelösunds kommun är viktiga. Bland alla arbetsuppgifter finns ett gemensamt mål; att se till att Oxelösunds kommun är en bra plats att bo, leva och verka på. Vi vill att du denna sommar blir en del av vårt team.

 

Vi vill med andra ord att medborgarna ska få så bra service som möjligt och med det kan du bidra i sommar.

 

FAQ om feriejobb i Oxelösunds kommun

Oxelösunds kommun har en mängd olika arbetsplatser man kan jobba på. Under 2024 kommer vi bland annat att ha möjlighet att erbjuda jobb på förskolor, fritids eller i något av våra kök i kommunen. Vissa år finns även olika projekt som vi kan erbjuda som jobb, dessa alternativ ser du i ansökan.

För att du ska trivas som bäst i ditt jobb vill vi erbjuda dig en arbetsplats som du själv är intresserad av och för att vi ska kunna göra det behöver du i sin ansökan välja typ av jobb du är intresserad av. Du kan även skriva några rader om dig själv i ansökan för att vi ska få en bättre bild av vad du vill arbeta med. Det är dock ingen garanti för att du får den placering du önskar eftersom vi lottar ut platserna för att det ska vara rättvist.

För att vara en del av vårt team och jobba med oss denna sommar behöver du vara folkbokförd i Oxelösunds kommun. Du ska ha avslutat 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet detta år.

Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast den 13:e mars.

Att vara feriearbetare i vår kommun innebär att du jobbar måndag till fredag under 3 veckor. Arbetstiderna är oftast 4 timmar per dag. Det bestämmer din handledare. Gemensamt för alla är att den totala arbetstiden under de tre arbetsveckorna är max 60 timmar. Du får i din ansökan ange önskemål om vilken period du vill arbeta. Lönen är totalt 90kr i timmen.

Perioderna för 2024 är:

  • Period 1, veckorna 25, 26 och 27 (17/6 - 5/7)
  • Period 2, veckorna 28, 29 och 30 (8/7 - 26/7)
  • Period 3, veckorna 31, 32 och 33 (29/7 - 16/8)

Ansökan är stängd för 2024.

Vi skickar ett mejl till dig i slutet av mars. Då får du veta om du har blivit erbjuden ett feriejobb eller inte. Det är därför viktigt att du fyller i rätt uppgifter i din ansökan så att vi kan nå dig med besked.

Du behöver svara om du tackar ja eller nej till jobbet. Det gör du genom att följa de instruktioner som finns i mejlet om feriejobb från oss. I mejlet från oss får du också veta vilken arbetsplats och tidsperiod som du fått. Väljer du att tacka nej, så går din plats till någon annan.

I mitten av april kommer ytterligare information skickas till dig via mail. Det är viktigt att du läser igenom den då den innehåller information om tidpunkt för en obligatorisk informationsträff som äger rum i maj.

Du kommer få ditt anställningsavtal på informationsträffen som du behöver signera och lämna tillbaka till oss

Om du har några frågor, mejla till feriearbete@oxelosund.se eller ring Linnéa Stenfeldt på 0155-381 23

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer