Familjerådgivning

Vart kan du vända dig när relationen knakar i fogarna, när skilsmässa verkar vara det enda alternativet? Finns det andra alternativ?

Vi erbjuder samtal för er som har problem i ert parförhållande eller andra nära vuxenrelationer. Familjerådgivningen är öppen för alla slags familjebildningar såsom gifta, sambor, särbor, samkönade, ensamstående och styvfamiljer, med eller utan barn. Familjerådgivningen i Nyköping finns på Östra Kvarngatan och är till för boende i Oxelösund, Gnesta, Nyköping och Trosa.

Så går familjerådgivning till

Familjerådgivning kan hjälpa er att komma vidare när ni har hamnat i ett låst läge. Ni kan få stöd i frågor som är viktiga för er, till exempel:

  • Vi har svårt att prata med varandra
  • Vart tog känslorna vägen?
  • Ska vi fortsätta relationen eller separera?
  • Vi är oense om barnen
  • Vi har sexuella problem
  • Vi vill ha hjälp med en separation

Ni träffar en familjerådgivare, man eller kvinna, som i lugn och ro går igenom er situation. Ni får möjlighet att i ordnade former uttrycka det som kanske aldrig blir sagt eller det som blir sagt på fel sätt. Familjerådgivaren använder sin kompetens och erfarenhet för att hjälpa er fram till lösningar i låsta situationer.

Varje besök kostar 300 kronor. Samtalet tar ca 1,5 timme. Vanligen behövs flera samtal och ni bokar återbesökstid innan ni går hem. Vi har tystnadsplikt, du kan vara anonym och vi skriver inte några journaler. Om du behöver tolk till samtalen kan du få det.

Beställ tid via telefon. Väntetiden till första besöket är högst tre veckor och ofta kortare. Är du och din familj i en ordentlig kris kan ni få komma på besök snabbare.

Kontaktinformation

Nyköpings Familjerådgivning
Besöksadress
Östra Kvarngatan 26, Nyköping

Upplysningar och tidsbeställning
Telefon: 0155-312 33
Telefontid: Måndag–Onsdag 09.00–10.00

Övriga tider kan man lämna meddelande på telefonsvararen. Vi ringer tillbaka så fort vi kan, oftast samma dag.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer