God man och förvaltare

I vissa situationer i livet kan du behöva hjälp med din ekonomi, att få dina rättigheter bevakade och se till att livet fungerar bra. Då kan du ansöka om att få hjälp av en god man eller förvaltare hos överförmyndaren i din kommun

En god man eller förvaltare kan hjälpa dig som behöver stöd med att sköta din ekonomi. En god man eller förvaltare kan också hjälpa dig vid kontakten med andra myndigheter. Du kan ha rätt till god man om du är sjuk, har psykisk ohälsa eller någon form av funktionsnedsättning.

Oxelösunds kommun och Nyköpings kommun har en gemensam Överförmyndarnämnd som hanterar din ansökan om god man eller förvaltare. Här kan du läsa mer om vad det innbär att ha en god man och om hur du ansöker om hjälpen Länk till annan webbplats.

Gode män och förvaltare sökes!

Många personer i Nyköping och Oxelösund behöver god man. Vi söker därför dig – kvinna eller man – som är intresserad av vardagsekonomi, tycker om människor och har tid över.

Läs mer om uppdraget, datum för informationsträffar och hur du skickar in intresseanmälan för att bli god man Länk till annan webbplats.

Kontaktinformation

Överförmyndarkontoret

Finns i Stadshuset i Nyköping men jobbar för både Oxelösunds och Nyköpings kommun.

Telefon 0155-24 87 00
Telefontid måndag–fredag kl 10–12.

Besök:
Boka besök på 0155-24 87 00 eller overformyndaren@nykoping.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer