Familjestöd

Är du orolig för en tonåring eller är det mycket konflikter hemma?

När situationen i familjen är svår att lösa på egen hand finns det hjälp att få av kommunens familjestöd.

Vi familjestödjare finns för att kunna erbjuda familjer med barn och ungdomar 0–18 år stöd under kortare eller längre tid. Det kan till exempel handla om relationsproblem – att ni bråkar mycket hemma, att du har svårigheter att förstå ditt barn eller att det inte är lätt att få till fungerande vardagsrutiner. Det kan handla om barn och ungdomar med olika problem i skolan, eller om alkohol- och drogmissbruk, våld, kriminalitet, psykisk ohälsa eller annan beroendeproblamtik i familjen.

Vi kan träffas i eller utanför ditt hem, du bestämmer.

Syftet med familjestöd är att stärka ditt föräldraskap. Fokus för oss är att lyfta fram det som just din familj är bra på och samtidigt försöka hitta lösningar på det som fungerar mindre bra. Vi arbetar för en positiv utveckling i familjen genom att erbjuda olika typer av stöd och behandlingar. Stödet är frivilligt och kostnadsfritt. 

Vi samarbetar vid behov med till exempel förskola, skola, barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och missbruksvården. För mer information om våra olika stöd- och hjälpinsatser, välkommen att höra av dig! Vi finns på bottenvåningen på Thorsgatan 7 i Oxelösund.


Kontaktinformation

Familjestödjare
Telefon 070-566 11 53
familjestod@oxelosund.se

Behandlingscenter
Besöksadress
Thorsgatan 7

Oxelösunds kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon 0155-380 00
kommun@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer