Oxelösunds logga

Stöd till barn och ungdom

Har du det jobbigt eller är orolig och mår dåligt kan du få stöd och hjälp av kommunen. Kanske har du det jobbigt hemma, har en kompis som du är orolig för eller har det tufft i skolan.

För dig som bor i Oxelösund finns flera olika verksamheter och personer som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra. Du kan prata med oss på socialtjänsten utan att berätta vad du heter eller var du bor. Det kallas att vara anonym. Även om vi frågar efter ditt namn behöver du inte säga det om du inte vill. Då kan du ställa frågor och ta reda på mer innan du bestämmer dig för om du vill berätta vem du är så att vi kan hjälpa dig.

Du kan också vända dig till en vuxen som du litar på. Det kan till exempel vara en lärare eller skolsköterskan, din tränare, din granne eller en kompis mamma eller pappa.

Ungdomsstödjare

Vi ungdomsstödjare finns för att kunna stötta och vara trygga vuxna för dig som ung. Vi rör oss i de miljöer du är i, till exempel i skolan, Koordinaten, på stan och vid speciella arrangemang. Till oss kan du vända dig om du behöver någon att prata med.

Telefon:
070-380 06 76
072-221 98 40

Vi har vår lokal på Thorsgatan 7 Länk till annan webbplats., Behandlingscenter

Ungdomsmottagningen

Vi finns för dig mellan 13–23 år. På Oxelösunds ungdomsmottagning Länk till annan webbplats. kan du få hjälp med preventivmedel, graviditetstest eller test för könssjukdomar. Du kan också komma hit om du har frågor runt din kropp, sexualitet och könsidentitet, eller om du av någon annan anledning behöver prata med någon.

Vi som möter dig
Vi som arbetar här är barnmorska, kurator och läkare, och vi har alla tystnadsplikt. Besöken kostar ingenting. Vi är HBTQ-certifierade. Det betyder att all vi är utbildade i frågor om bemötande, normer och likabehandling för att bli bättre på att möta dig, oavsett hur du definierar din sexualitet och identitet.

Ungdomsmottagningen finns på Södra Malmgatan 16 Länk till annan webbplats., i samma lokaler som familjecentralen.

Obs! Från v. 14 och fram till sommaren 2021 finns det ingen barnmorska i tjänst. Vår kurator Sara jobbar som vanligt: 070-567 16 86

Behöver du komma i kontakt med en barnmorska? Kontakta Nyköpings ungdomsmottagning:
0155-21 93 00


Telefon:

Barnmorska
0155-24 70 17

Kurator
0155-384 03
070-567 16 86

Elevhälsan inom skolan

Om du känner dig ledsen, orolig eller arg över något kan det kännas bättre att få prata om det med en vuxen i skolan. Det kan vara att du inte trivs, blir retad, har jobbiga tankar eller inte mår bra på något sätt. Inom elevhälsan i skolan jobbar skolsköterska, kurator och specialpedagoger. Prata med din lärare, kurator eller skolsköterska på den skola du går på. Vi finns där för dig.

Här finns mer information om skolornas barn- och elevhälsa

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer