Oxelösunds logga

Tillgänglighet för oxelosund.se

Oxelösunds kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här sidan beskriver hur oxelosund.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Om du behöver innehåll från oxelosund.se Länk till annan webbplats. som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss.

Svarstiden är normalt 2 arbetsdagar.

Du kan kontakta oss på följande sätt:

Skicka e-post till: kommun@oxelosund.se

Eller ringa oss på: 0155-380 00

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss, så vi får veta att problemen finns.

Skicka e-post till: kommun@oxelosund.se

Eller ring oss på: 0155-380 00

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats. och påtala det.

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

  • Det förekommer långa meningar och svåra ord
  • Alla filmer och ljud finns inte i alternativa format
  • Det saknas stöd för att fylla i formulär
  • Alla pdf:er är inte tillgänglighetsanpassade
  • Det saknas syntolkning och teckentolkning av filmer
  • Det saknas textning av kommunfullmäktiges webbsändningar

Oxelösunds kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll:

Oxelösunds kommun har en mängd blanketter och det krävs ett omfattande arbete för att åtgärda samtliga. Alla blanketter kommer därför inte uppfylla kraven till den 23 september 2020.

Kallelser och protokoll för exempelvis kommunfullmäktige och kommunstyrelsen är tillgänglighetsanpassade. Vi tillgänglighetsanpassar dock inte bifogade handlingar.

Oxelösunds kommun sänder fullmäktiges sammanträden live via sociala medier. Webbdirektivet kräver inte att direksändningar textas i realtid. Det är i dagsläget mycket svårt att åstadkomma. Sändningarna sparas på sociala medier vilket innebär användare kan ta del av sändingar i efterhand. Från och med 23 september 2020 ska denna typ av sparat videomaterial textas inom 14 dagar. Vi ser i dagsläget ingen praktisk lösning på hur vi ska hantera det omfattande arbete som detta innebär.

Vi har uppskattat tillgängligheten utan granskning.

Senaste bedömningen gjordes den 2020-09-22.

Webbplatsen publicerades den 2020-09-21

Redogörelsen uppdaterades senast den, 2020-09-22

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer