Markanvisning

Den här informationen riktar sig till intressenter inom bygg- och fastighetssektorn.

En markanvisning ger enligt lag en intressent rätt att, under en begränsad tid och på vissa givna villkor, ensam få förhandla med kommunen om att förvärva kommunal mark för bostadsbebyggelse inom ett visst markområde.

Markanvisningen fullföljs senare, om givna villkor uppfylls, genom marköverlåtelse. I överlåtelseavtalet ställer kommunen krav på att byggnation ska utföras inom en viss tid. Om byggnation inte utförs enligt marköverlåtelseavtalet går köpet tillbaka.

Enligt svensk lag är kommunerna skyldiga att ta fram riktlinjer för kommunala markanvisningar. Om du som intressent vill veta mer om hur Oxelösunds kommun arbetar med markanvisningar kan du läsa det här. Anmäl gärna ditt intresse, så får du information om hur vi går vidare i arbetet med våra markanvisningar.

Nedan kan du anmäla dig till intressentregistret.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse till registret för kommande markanvisningar. Observera att detta register inte är till för privatpersoner som önskar köpa tomt för småhus.
Jag är intresserad av tomter för för
Jag är intresserad av tomter för förObservera att detta register inte är till för privatpersoner som önskar köpa tomt för småhus.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer