Oxelösunds logga

Utbildning för föräldrar

I Oxelösunds kommun erbjuder vi det kostnadsfria föräldraprogrammet Alla barn i centrum, ABC.

Bild på mamma och barn, mamman säger Du är det finaste jag vet

Alla barn i centrum, ABC

Programmet vänder sig till dig som förälder med barn 3–12 år, och leds av utbildade gruppledare. Här tar vi upp frågor som t.ex. balansen mellan att sätta våra barn i centrum samtidigt som vi skapar harmoni kring matbordet. Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn?

Ingen förälder är ensam om dessa funderingar och ABC är till för alla föräldrar – nyblivna som erfarna!

Föräldrastöd med gruppträffar

ABC föräldraprogram innehåller fyra gruppträffar. Träffarna kommer bland annat att handla om hur du som förälder kan stärka ditt barns självkänsla, hur du kan arbeta för med relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer. Det kostar ingenting att vara med!

Träff 1
Visa kärlek - Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2
Vara med - Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3
Visa vägen - Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4
Välja strider - Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Vill du vara med?

Intresseanmälan ABC – alla barn i centrum
Fyll i intresseanmälan med namn, telefon eller mejl, samt om du har önskemål eller frågor. Tryck på Skicka. Vi kontaktar dig så snart vi kan.


Kontaktinformation

Oxelösunds kommun
Social- och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
kommun@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer