Näringslivet i Oxelösund

Oxelösund är mitt uppe i en spännande och hållbar tillväxtresa med SSAB:s klimatomställning, Oxelösunds hamns tillväxt inom klimatsmart sjöfartslogistik och utveckling av besöksnäringen. Gröna, smarta, vackra Oxelösund.

Oxelösund vid havet, med det nya gröna stålet, den klimatsmarta hamnen och den vackra skärgården. En modern industri- och skärgårdskommun – en stolt plats med nya hållbara möjligheter.

Övergripande mål för näringslivsarbetet är att Oxelösund genom ett positivt företagsklimat och bra företagsservice ska få fler nöjda företagare som vill växa hållbart. Fler nöjda företagare ska också leda till fler företagsetableringar och nystartade företag.

Oxelösunds företagsklimat utvecklas mycket positivt och vi klättrar både i ranking av företagsklimat och när det gäller nöjdhet med vår företagsservice. Våra företag ökar generellt i omsättning, rekryterar och visar god lönsamhet.

I Oxelösund finns ungefär 600 registrerade företag varav cirka 300 är aktiebolag och där ungefär 200 har minst en anställd. Oxelösunds största arbetsgivare är SSAB som är världsledande på höghållfasta stål. Företaget har drygt 2000 anställda i Oxelösund och utöver SSAB:s egna anställda finns ett stort antal entreprenörer och underleverantörer.

Andra stora arbetsgivare i Oxelösund är Oxelösunds kommun med cirka 900 anställda och Oxelösunds hamn med över 200 anställda. Växande sektorer är främst leverantörer kopplade till SSAB och Oxelösunds hamn, både underleverantörer och andra aktörer som etablerar sig i närheten av och verkar i symbios med de större aktörerna.

En annan växande sektor är besöksnäringen som gynnas av det fantastiska läget med 85 % av kommungränsen som utgörs av vatten. Skärgårdsliv, havsbad, camping, gästhamn, god mat, utflyktsmål och möjligheter till aktiv semester lockar allt fler till Oxelösund.

Tillsammans med näringslivet arbetar vi hårt för att Oxelösund ska vara en riktigt bra kommun att vara företagare i. Vi har ett näringslivsråd med ett tiotal av de större företagen representerade och vi har ett nära samarbete med Oxelösunds Företagarförening som samlar företag inom handel, tjänster och besöksnäring.

Oxelösund och Nyköping har en gemensam företags- och arbetsmarknad eftersom det är så nära och vi har därför ett tätt samarbete i många näringslivsfrågor.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer