Att studera på distans

Vill du kombinera studier med annat i ditt liv som exempelvis arbete och familj? Då är studier på distans ett bra alternativ för dig! Du väljer själv var och när du studerar!

Du kan läsa distanskurser inom olika ämnesområden, på både grundläggande och gymnasial nivå.
Hur fungerar det att läsa på distans?

Distansstudier är en flexibel studieform där du kan välja själv var och när du studerar. Du har kontakt med din lärare via en lärportal i din dator eller via e-post. För att kunna studera på distans behöver du en dator med internetuppkoppling, då du får uppgifter, material och feedback över nätet. Böcker köper du själv eller lånar på biblioteket om det är möjligt!

För distanskurser där nationella prov ingår görs proven på plats i skolans lokaler. Slutprov i övriga kurser görs som distansprov i redovisande form, förutom slutprovet i svenska 2 som skrivs på plats i skolan.

Du behöver ha bra självdisciplin och planera hur du ska lägga upp dina studier på ett bra sätt. Tänk igenom vilken studietakt du ska ha, med tanke på hur ditt liv i övrigt ser ut.

För mer information kontakta våra studie- och yrkesvägledare på syvcampus@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer