Omsorg på kvällar, nätter och helger

Har du behov av omsorg på kvällar, nätter och helger för ditt barn? Stenviks omsorg erbjuder omsorg dygnet runt nästan alla dagar. Undantaget är midsommarafton, julafton och nyårsafton. Då är öppettiderna 06.00-18.00.

Du ansöker om plats via denna ansökningsblankett. Pdf, 113.6 kB.

Det krävs att båda vårdnadshavarna har behov av omsorg under samma tider. Tillsammans med ansökan ska du också skicka kopia på anställningsintyg och arbetsschema för båda vårdnadshavarna till:

eller lämnas till Kommuncenter (Biblioteket, Koordinaten).

Du kan läsa mer i våra riktlinjer för omsorg på kvällar, nätter och helger. Pdf, 208.3 kB.

Närvaro

Hämtnings- och lämningstider (schema)

Du lämnar schema (hämtnings- och lämningstider) till verksamheten. Det ska göras minst två dagar i förväg. Finns det inget schema utgår vi ifrån att barnet är ledigt dessa dagar.

Barnets schema utgår från vårdnadshavarnas arbetstid och restid. Det betyder att barnet är ledigt från omsorgen när vårdnadshavarna är lediga. Barnet kan dock vara i verksamheten under den tid föräldrarna behöver sova för att få en dygnssömn motsvarande åtta timmar.

Frånvaro

När ditt barn är frånvarande behöver du meddela omsorgen att ditt barn inte kommer. Ring eller skicka sms. Det är viktigt att du skriver ditt barns namn och ditt eget om du skickar sms.

Om barnet blir sjukt

Om ditt barn blir sjukt på omsorgen ringer vi till dig, det är därför viktigt att vi har aktuella telefonnummer.

Meddela oss, helst dagen innan, att ditt barn kommer tillbaka till omsorgen igen. Det är viktigt att ditt barn är helt frisk för att inte smitta andra barn på avdelningen.

Om du blir försenad

Om du blir försenad när du ska hämta ditt barn, ring oss! Annars blir både barn och personal oroliga.

Vad händer om ditt barn uteblir från omsorgen utan att du meddelat personalen?

Om platsen på omsorgen inte används enligt schema har kommunen rätt att säga upp den. Uppsägningstiden är två månader räknat från den dag kommunen beslutar om uppsägning. Du betalar avgift under uppsägningstiden.

Omsorgens personal har planering och studiedagar med kompetensutveckling följande datum.

Läsåret 2021-2022

• Tisdag 19 april 2022
  • Måndag 13 juni 2022

Läsåret 2022-2023

• Måndag 5 septemer 2022
  • Måndag 7 november 2022
  • Måndag 9 januari 2023
  • Måndag 17 april 2023
  • Måndag 12 juni 2023

Omsorgen har stängt på kvällen och natten innan dessa datum och öppnar igen 20.00 på studiedagen.

Om ditt barn behöver omsorg under dessa dagar ring rektor Linda Kindblad på 0155-385 01 senast 14 dagar innan, så erbjuder vi ditt barn en ersättningsplats.

Du får ett brev med erbjudande om plats och datum när ditt barn kan börja. Ta kontakt med oss (telefonnummer står i brevet) så att du och ditt barn kan få en tid för besök samt den information du behöver inför första vistelsen i omsorgen.

På vardagarna serveras middag cirka 18.45. På helgerna serveras frukost, lunch och middag. Björntorps kök levererar måltider inklusive specialkost vid behov.

Ditt barn har rätt till transport mellan Stenviks omsorg och fritidshem om det finns behov. För att vi ska kunna beställa transport krävs att du lämnar ett schema en månad innan.

Är det så att du av någon anledning inte har behov av transport måste du avboka resan. Det gör du genom att ringa Sörmlandstrafiken på telefon 020-44 40 00 eller avboka i appen Serviceresor Sörmland.

Du säger upp din plats på omsorgen genom att mejla till utbildning@oxelosund.se Vi behöver veta vad ditt barn heter, födelsedatum och från och med när du vill säga upp platsen.

Stenvik förskola

Besöksadress Segelvägen 4