Omsorg på kvällar, nätter och helger

På Stenviks omsorg på kvällar, nätter och helger kan ditt barn vara när du har behov av omsorg på kvällar nätter och helger. Omsorgen har öppet dygnet runt nästan alla årets dagar. Undantaget är midsommarafton, julafton och nyårsafton då vi har öppet 06.00-18.00.

Du ansöker om plats via ansökningsblankett.PDF För att du ska få en plats godkänd krävs att båda vårdnadshavarna har behov av omsorg under samma tider. Tillsammans med ansökan ska du också skicka kopior på anställningsintyg och arbetsschema för båda vårdnadshavarna till:

eller lämnas till Kommuncenter

Du kan läsa mer i våra riktlinjer.

Närvaro

Via Självservice fyller du i lämnings- och hämtningstider (schema) för ditt barn.länk till annan webbplats Det ska göras minst två dagar i förväg. Finns det inget schema utgår vi ifrån att barnet är ledigt dessa dagar.

Kontrollera att dina kontaktuppgifter är uppdaterade i Självservice.

Frånvaro

När barnet är frånvarande behöver du meddela omsorgen att barnet inte kommer. Ring eller skicka sms. Det är viktigt att du skriver barnets namn och ditt eget om du skickar sms.

Vad gäller kring schema?

Barnets schema utgår från vårdnadshavarnas arbetstid och restid. Det betyder att barnet är ledigt från omsorgen när vårdnadshavarna är lediga. Barnet kan dock vara i verksamheten under den tid föräldrarna behöver sova för att få en dygnssömn motsvarande åtta timmar.

Om barnet blir sjukt

Om barnet blir sjukt på omsorgen ringer vi till dig, det är därför viktigt att vi har aktuella telefonnummer.

Meddela när barnet kommer tillbaka

Meddela oss, helst dagen innan, att barnet kommer tillbaka till omsorgen igen. Det är viktigt att barnet är helt friskt för att inte smitta andra barn på avdelningen.

Försening

Om du blir försenad när du ska hämta ditt barn, ring oss! Annars blir både barn och personal oroliga.

Vad händer om barnet uteblir från omsorgen utan att du meddelat personalen?

Om platsen på omsorgen inte används enligt schema har kommunen rätt att säga upp den. Uppsägningstiden är två månader räknat från den dag kommunen beslutar om uppsägning. Du betalar avgift under uppsägningstiden.

Omsorgens personal har planering och studiedagar med kompetensutveckling följande datum under läsåret 2020/2021.

Omsorgen har stängt på kvällen och natten innan dessa datum och öppnar igen 20.00 på studiedagen:

• 17 augusti
  • 15 september
  • 22 oktober
  • 17 november
  • 10 december

Om ditt barn behöver omsorg under dessa dagar så kontakta rektor senast 14 dagar innan, så kommer ditt barn att erbjudas en ersättningsplats.

När du blivit erbjuden en plats tar omsorgens personal kontakt med dig. Du och ditt barn kommer att få en tid för besök och du får den information du behöver inför första vistelsen i omsorgen.

På omsorgen serveras middag runt 18.45 vardagskvällar. På helgerna serveras frukost, lunch och middag. Björntorps kök levererar måltiderna, som består av färdiga matlådor. Har du beställt specialkost får barnet det.

För närvarande går det dessvärre inte att registrera lämning- och hämtningstider/schema via självservice. Lämna ditt schema till pedagogerna på omsorgen.

Ditt barn har rätt till transport mellan Stenviks omsorg och fritidshem om det finns behov. För att vi ska kunna beställa transport krävs att du registrerar ett schema för en månad framåt i Självservice.

Är det så att du av någon anledning inte har behov av transport måste du avboka resan. Det gör du genom att ringa Sörmlandstrafiken på telefon 020-44 40 00 eller avboka i appen Serviceresor Sörmland.

Du säger upp din plats på omsorgen genom att mejla utbildning@oxelosund.se Vi behöver veta barnets namn, födelsedatum och från och med när du vill säga upp platsen. Observera att det är två månaders uppsägningstid.

Stenvik förskola

Besöksadress Segelvägen 4