Oxelösunds logga

Cykel, bil och buss

I Oxelösund är det nära till allt och du kan ta dig runt i kommunen på olika sätt. Här hittar du information om våra gång- och cykelbanor, kollektivtrafik, parkeringsplatser, lokala trafikföreskriftrer, laddstolpar för elbil och var du kan övernatta med husbil.

För oss är trafiksäkerheten viktig. Vi jobbar för att:

  • skapa ett tryggt och tillgängligt Oxelösund
  • sprida kunskap i skola om trafiksäkerhet och de risker det innebär att vistas i olika trafikmiljöer.

Gång- och cykelvägnät

Oxelösund har ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät med en total sträcka på cirka 54 kilometer.

Kartan visar gång- och cykelvägar i kommunen. Orange färg visar gång- och cykelväger och grön färg visar cykelstråk som binder samman cykelvägar och vägar.

Lokala trafikföreskrifter

Kommunen har möjlighet att besluta om lokala trafikföreskrifter enligt trafikförordningen (TrF 1998:1276). Länsstyrelsen kan också besluta om lokala trafikföreskrifter. Vem är beslutsfattare beror på vem som är myndighet för gatan/vägen enligt TrF 10 kap. 3 §.

De lokala trafikföreskrifterna för Oxelösunds kommun finns registrerade i den Rikstäckande databasen för trafikföreskrifter (RDT).

Rikstäckande databas för trafikföreskrifter (RDT) hos Transport styrelsenlänk till annan webbplats

Parkering

Parkering är tillåtet enligt den skyltning som finns där du ställer din bil. Där inget annan information anges gäller parkering 24 timmar. I kommunen är parkering avgiftsfri.

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Parkeringsplatser för rörelsehindrade är till för dem som har ett särskilt tillstånd, Parkering för rörelsehindrade (PRH). Tillståndet är personligt och får ej överlåtas.

Ansökan om parkeringstillstånd för rörelsehindradePDF

Parkeringsövervakning

Syftet med parkeringsövervakningen är att öka trafiksäkerheten, framkomligheten och förbättra trivseln i staden.

Om du vill överklaga din parkeringsbot framgår det på boten var och hur du kan göra det.

Felparkerade fordon som står trafikfarligt eller hindrar trafik kan komma att flyttas. Även långtidsparkerade fordon kan flyttas.

Kollektivtrafik

Sörmlandstrafiken trafikerar Oxelösunds kommun med buss. Vill du läsa om vilka busslinjer som finns, hur du köper biljett med mera, hittar du information på deras hemsida.

Sörmlandstrafikenlänk till annan webbplats

Vill du övernatta med din husbil?

Det finns parkering för husbilar på flera platser i Oxelösund, alltid nära till havet och sevärdheter. Du är välkommen med din husbil året om. Utöver de platser som är listade nedanför, se den generella informationen för parkeringsplatser i kommunen. För mer information om priser, serviceutbud och faciliteter, kontakta uthyraren. På vår turistinformationssidalänk till annan webbplats kan du läsa vad som finns att göra i Oxelösund.

Jogersö

Här hittar du en stor camping i grönområde nära motionsspår, restaurang och Sörmlands största havsbad med sandstrand. Öppet året om.

Adress:
Jogersövägen 15
613 51 Oxelösund

Kontakt:
Jogersö Camping
0155 304 66
info@jogerso.se

Femöre

Husbilsparkering med havsutsikt i fiskehamn intill sjökrog och rökeri, badstege med trädäck. Gångavstånd till Femöre naturreservat. Öppet året om.

Adress:
Fiskehamnen
613 35 Oxelösund

Kontakt:
Femöre Gästhamn & Skärgårdsservice
070 213 40 66
kjell@femoregasthamn.com

Behöver du ladda din elbil?

I Oxelösund kan du ladda din elbil utan kostnad på tre platser.

  • Parkeringen vid Prisman har 4 platser för elbilar, här kan du ladda din bil 24-timmar om dygnet. För att alla ska få möjlighet att ladda sin bil finns en begränsning på maximalt 2 timmar per bil och dygn.
  • Parkeringen vid kommunhuset, Höjdgatan 26, har två platser för elbilar, här kan du ladda din bil under maximalt 2 timmar dygnet runt.
  • Parkeringen vid Centralförrådet, Sjögatan 3, har fyra platser för elbilar, här kan du ladda din bil under kvällstid, nattetid samt helg, maximalt 2 timmar per tillfälle. Under kontorstid behöver vår personal kunna ladda sina tjänstebilar därför är laddplatserna inte tillgängliga under vardagar.

Mer information får du när du klickar på symbolerna i kartan.

Gatubelysning

Oxelö Energi sköter gatljusunderhållet på uppdrag av Oxelösunds kommun.

Felanmälan gataljus

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer