Här kan du bo

I Oxelösund är det nära till allt. Vi ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm på en halvö rakt ut i havet med cykelavstånd till det mesta. Här finns fantastiska boendemiljöer och möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling, skärgårdsnatur och skog runt knuten. Välkommen till Oxelösund!

Det byggs mycket nytt i Oxelösund just nu, såväl hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor. Vi har lediga villatomter för dig som hellre bygger själv. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på mex@oxelosund.se eller via Kommuncenter 0155-380 00.

Oxelösund med sina cirka 12.000 invånare ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm. Läget vid havet ger fantastiska möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling och skärgårdsnatur. Oxelösund är också kontrasternas stad. Här möter det småskaliga det storskaliga. Industri möter natur. Motorväg möter hav.

I Oxelösund har båtar en stor betydelse för såväl utveckling som välbefinnande. Vi har två djuphamnar som trafikeras dagligen, sju småbåtshamnar, två gästhamnar och ett flertal naturhamnar vid obebodda öar.

Oxelösund är en stad med gamla anor. Arkeologiska fynd visar att här har förekommit sälfångst och fiske sedan urminnes tider. Dagens Oxelösund har formats av hamnens och industrins utveckling, men det småskaliga och marina präglar fortfarande staden.

I Oxelösund är det nära till allt och cykelbanenätet är väl utbyggt. Var du än är i Oxelösund är det aldrig mer än 15 minuter till havet. Inte så konstigt när hela 85% av kommungränsen utgörs av vatten. Det är aldrig långt till en badplats.Här finns långgrunda sandstränder, klippor att solbada på, bryggor och hopptorn, och lugna skärgårdsöar med både skog och strand.

visitoxelosund.se Länk till annan webbplats. hittar du mer information om vad du kan se och göra i Oxelösund.

Vill du bygga nytt? Den här kartan visar vilka i vilka områden Oxelösunds kommun har lediga villatomter just nu.

Kustbostäder Länk till annan webbplats. är Oxelösunds största fastighetsföretag med närmare 1 200 lägenheter. Det ägs av Oxelösunds kommun. Du kan du välja mellan att bo i lägenhet eller radhus, centralt eller nära havet

Här hittar du länkar till fler bostadsbolag som hyr ut lägenheter i Oxelösund.

HSB Länk till annan webbplats.
Kungshem Länk till annan webbplats.
Vinterklasen Länk till annan webbplats.

Kontaktinformation

Oxelösunds kommun
Mark och exploatering
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
E-post mex@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer