Oxelösunds logga

Här kan du bo

Här kan du läsa om de olika bostadsprojekt som är på gång i Oxelösund.

Under senare tid har det iordningställts och påbörjats flera olika nybyggnationer, såväl hyresrätter som bostadsrätter och vanliga villatomter. Här hittar du mer information. Har du frågor är du välkommen att kontakta Mark- och exploatering på mex@oxelosund.se eller via Kommuncenter 0155-380 00.

Oxelösund med sina cirka 12.000 invånare ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm. Läget vid havet ger fantastiska möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling och skärgårdsnatur. Oxelösund är också kontrasternas stad. Här möter det småskaliga det storskaliga. Industri möter natur. Motorväg möter hav.

I Oxelösund har båtar en stor betydelse för såväl utveckling som välbefinnande. Vi har två djuphamnar som trafikeras dagligen, sju småbåtshamnar, två gästhamnar och ett flertal naturhamnar vid obebodda öar.

Oxelösund är en stad med gamla anor. Arkeologiska fynd visar att här har förekommit sälfångst och fske sedan urminnes tider. Dagens Oxelösund har formats av hamnens och industrins utveckling, men det småskaliga och marina präglar fortfarande staden.

I Oxelösund är det nära till allt och cykelbanenätet är väl utbyggt. Var du än är i Oxelösund är det aldrig mer än 15 minuter till havet. Inte så konstigt när hela 85% av kommungränsen utgörs av vatten. Det är det aldrig långt till en badplats.Här finns långgrunda sandstränder, klippor att solbada på, bryggor och hopptorn att kasta sig ifrån och lugna skärgårdsöar med både skog och strand.

På visitoxelosund.se hittar du mer information om vad du kan se och göra i Oxelösund.länk till annan webbplats

Kustbostäderlänk till annan webbplats är Oxelösunds största fastighetsföretag med närmare 1 200 lägenheter. Det ägs av Oxelösunds kommun. Du kan du välja mellan att bo i lägenhet eller radhus, centralt eller nära havet. 

Här hittar du länkar till fler bostadsbolag som hyr ut lägenheter.

HSBlänk till annan webbplats
Kungshemlänk till annan webbplats
Vinterklasenlänk till annan webbplats
Riksbyggenlänk till annan webbplats

Hyrabostad.selänk till annan webbplats är en sida som samlar lediga lägenheter från olika hyresvärdar.

Bostadshub.selänk till annan webbplats är en sökmotor för hyresbostäder i SverigeSidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer