Oxelösunds logga

Bo i Oxelösund

I Oxelösund är det nära till allt. Vi ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm på en halvö rakt ut i havet med cykelavstånd till det mesta. Här finns fantastiska boendemiljöer och möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling, skärgårdsnatur och skog runt knuten. Välkommen!

I Oxelösund är livet behagligt och tempot lugnare, med skolor, barnomsorg, arbete och allt man behöver på bekvämt avstånd. Oavsett om du bor i villa eller lägenhet har du skog och hav alldeles inpå knuten. Det pågår flera olika bostadsprojekt i kommunen.

Vi är stolta över att vi har hög andel behöriga lärare inom skolan i Oxelösund, och nu bygger vi en ny förskola och skola i innerstaden. Den beräknas vara klar till läsåret 2021/2022. I Oxelösund finns förskoleklass, grundskola, särskola och fritidsverksamhet.

Det är en förmån att få bo och leva i Oxelösund. För våra drygt 12 000 invånare innebär det livskvalitet och frihet. Allt finns på bekvämt avstånd och det är samtidigt nära till storstadens puls. Stockholm ligger en dryg timme bort med bil eller tåg. Här kan du läsa mer om arbetsmarknaden i regionen.

Närheten till naturen inbjuder till ett fantastiskt friluftsliv. Här finns alla möjligheter för dig som vill njuta av den oexploaterade skärgården eller vandra på fina stigar i omväxlande landskap, jogga eller åka skidor i motionsspåren. Hjärtat i kulturlivet är allaktivitetshuset Koordinaten där det arrangeras konserter, teater, utställningar med mera. Under "Uppleva och göra" kan du läsa mer.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer