Oxelösunds logga

Bo i Oxelösund

I Oxelösund är det nära till allt. Vi ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm på en halvö rakt ut i havet med cykelavstånd till det mesta. Här finns fantastiska boendemiljöer och möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling, skärgårdsnatur och skog runt knuten. Välkommen till Oxelösund!

I Oxelösund är livet behagligt och tempot lugnare, med skolor, barnomsorg, arbete och allt man behöver på bekvämt avstånd.

Oxelösund är konstrasternas stad – här lever vi sida vid sida med havet, här njuter vi av fågelsång till tonerna av en hamn som aldrig sover. Här finns en industri i världsklass och ett näringsliv på framväxt.

Oavsett om du bor i villa eller lägenhet har du skog och hav alldeles inpå knuten. Läs mer om våra olika boendemiljöer och var du kan bo i Oxelösund.

Är du nyfiken på våra skolor? Följ med på besök!

Välkommen till Ramdalsskolan – textad film Länk till annan webbplats.

Välkommen till Peterslundsskolan – textad film Länk till annan webbplats.

Välkommen till Oxelöskolan – textad film Länk till annan webbplats.

Vi är stolta över att vi har hög andel behöriga lärare inom skolan i Oxelösund. Till läsåret 2021/22 är Oxelöskolan klar och vi hälsar våra elever varmt välkomna till vår nya skola. Ramdalsskolan renoveras just nu och renovering beräknas var färdigt till våren 2022. Peteslundsskolans renovering påbörjas under hösten 2021 och till hösten 2022 kommer vår helt nya förskola i Peterslund vara färdig.

I Oxelösund finns förskola, förskoleklass, grundskola, särskola, omsorg på kvällar, nätter och helger samt fritidsverksamhet. Läs mer under Barn och utbildning

Vi har en populär Kulturskola där ditt barn kan läsa ämnen som musik, dans, bild och media.

Vi har även vuxenutbildning på Campus Oxelösund. Här har du möjlighet att studera kommunal vuxenutbildning och yrkesutbildningar inom bland annat svets, sprinkler och vård och omsorg.

Det är en förmån att få bo och leva i Oxelösund. För våra drygt 12 000 invånare innebär det livskvalitet och frihet. Allt finns på bekvämt avstånd och det är samtidigt nära till storstadens puls. Stockholm ligger en dryg timme bort med bil eller tåg. Här kan du läsa mer om arbetsmarknaden i regionen.

Oxelösunds kommun är en liten kommun som vill mycket. Vi är nyfikna och vågar hitta på nya lösningar, tänka stora tankar och komma med spännande idéer. I Oxelösund har vi mod och framtidstro. Med stolthet över vår ort och med öppenhet för omvärlden och nya idéer väljer vi vägar för positiv utveckling och tillväxt.

Här hittar du några av de större arbetsgivarna i Oxelösund som kanske har ett ledigt jobb som just du vill söka.

Oxelösunds kommun - lediga jobb

SSAB - lediga jobb Länk till annan webbplats.

Oxelösunds hamn - lediga jobb Länk till annan webbplats.

Proplate - lediga jobb Länk till annan webbplats.

Givetvis går det bra att bo och Oxelösund och jobba på annan ort. Nyköping är vår grannkommun och här hittar du Nyköpings kommuns lediga jobb Länk till annan webbplats..

I Oxelösund driver Region Sörmland Oxelösunds vårdcentral. I Nyköping finns närmsta sjukhus, Nyköpings lasarett. Kolla gärna in Region Sörmlands lediga jobb. Länk till annan webbplats.

I Oxelösund är vi stolta över vår ort och över vår industriella och kulturella bakgrund. Det ger stabilitet, förutsättningar och mod att välja vägar som stimulerar utveckling och tillväxt på alla plan.

Närheten till naturen inbjuder till ett fantastiskt friluftsliv. Här finns alla möjligheter för dig som vill njuta av skärgården eller vandra på fina stigar i omväxlande landskap, jogga eller åka skidor i motionsspåren. På Visit Oxelösund Länk till annan webbplats. hittar du inspiration i form av tips, guider och listor över allt som finns att se, göra och uppleva i Oxelösund

I Oxelösund finns det ett rikt kultur- och föreningsliv som ger dig mycket att göra när du är ledig eller besöker vår stad. Allaktivitetshuset Koordinaten där det arrangeras konserter, teater, utställningar med mera, ligger vid Järntorget mitt i centrala Oxelösund och är en mötesplats för alla åldrar. Under Uppleva och göra kan du läsa mer.

Vill du upptäcka möjligheten med att bo och leva i Oxelösund? Vi guidar dig på bosafari.se Länk till annan webbplats.

Eftersom det inte går att genomföra en bomässa där vi träffas väljer vi att ta bomässan till Oxelösund på vårt eget coronasäkrade vis.

Det händer mycket i Oxelösund! Det byggs nya bostäder. SSAB tar ett historiskt klimatsteg. Oxelösunds hamn förändras och växer inom miljövänlig sjöfartslogistik. Allt fler turister upptäcker oss och vår vackra natur. Oxelösunds kommun investerar och moderniserar, ny skola, nytt äldreboende och attraktiva boendemiljöer. Det här är vårt sätt att visa upp Oxelösund och allt som händer här.

Med hjälp av guidad rundtur får vi möjlighet att visa upp Oxelösund som en attraktiv ort att bo och leva på. I appen We are Oxelösund finns en automatisk röstguide som guidar dig genom resan genom Oxelösund som visar våra fantastiska boendemiljöer. Längs med rutten visar vi var det byggs just nu, var det finns lediga tomter och var det finns planer för nya bostadsprojekt. Vi visar upp vår vackra skärgårdsmiljö och några av våra fantastiska besöksmål.

Möjligheten att åka på Bosafari finns hela året när det passar dig, och i den takt du vill. Ladda ner appen, packa fikakorgen och häng med på bosafari!

Du kan läsa allt om Oxelösunds bosafari på bosafari.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer