Oxelösunds logga

Ung i Oxelösund

Välkommen till fritidsgården Koordinaten Ung. Hos oss är alla skolungdomar från klass 3 och upp till 17 år välkomna. Undantag görs vid vissa aktiviteter för yngre årsklasser. Följ oss gärna på vårt Instagramkonto - @koordinaten_ung. Där lägger vi upp information om vad som händer hos oss.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende covid-19 och du kan läsa mer under "Fritidsgården under corona."

Biljardbollar på fritidsgården


Här kan du spela spel, biljard, pingis, Xbox eller bara hänga. Kom gärna med egna förslag på vad vi kan göra för aktiviteter. I huset finns även café, studio, replokal, teater, mötesrum och en eventsal med scen.

Koordinaten Ung har ett brett utbud av verksamheter. Här kan du arrangera spelningar, föreläsningar, discon och mycket annat. Prata med oss i personalen om du har förslag eller frågor. Vi kan även ge dig tips och handledning om du vill arrangera aktiviteter hos oss.

Vi har alltid personal på plats som ni kan prata med eller bara umgås med. För att det ska trevligt att vara på fritidsgården är det inte tillåtet att använda fula ord eller slåss, inte ens på skoj. Alla ska känna sig trygga och välkomna hos oss!


Fritidsgården öppnar lite försiktigt under sommarlovet. Följ oss på instagramkontot koordinaten_ung där vi meddelar vad vi gör. Coronapandemin har inte upphört utan vi följer restriktionerna noga. Vi kommer att koncentrera oss på att hitta på utomhusaktiviteter, ibland med begränsat antal platser.

Känner du dig orolig på grund av coronaviruset och vill veta mer eller prata med någon? Du hittar länkar till olika kontakt- och informationssidor på UMO:s webbplats, för dig mellan 13 - 25 år. Länk till annan webbplats.

Under skolåret håller Koordinaten Ung öppet för dig som går i klass 3-6 mellan 15-18 varje vardag. Vi gör undantag vid vissa aktiviteter då även du som går i åk 1-2 får vara med.

Måndag-torsdag 15-17 har vi planerade aktiviteter. Aktiviteterna planeras i förväg och alla som vill får komma med förslag på vad vi ska göra.

På fritidsgården finns flera olika grupper för dig som vill göra mer än att bara umgås med andra. Har du en egen idé om en grupp, är du välkommen att prata med oss, så undersöker vi möjligheterna. Vi är alltid intresserade av era idéer.

Är du intresserad av teater, film, foto, danssal, musik eller replokaler så finns det lokaler och personal som hjälper dig. Hör i så fall av dig till Dick Lundberg. Du hittar hans kontaktuppgifter under "Vill du komma i kontakt med oss?"

Vi jobbar med att stödja ungdomsprojekt. Det finns olika sätt att genomföra stora och små projekt. Det kan finns möjlighet att söka pengar för att genomföra ungdomsprojekt, prata med Johanna Winell eller Malin Gillerius. Du hittar deras kontaktuppgifter under "Vill du komma i kontakt med oss?"

Vill du komma i kontakt med oss?


Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal på fritidsgården. På vårt Instagramkonto uppdaterar vi alltid viktig information om vad som händer på Koordinaten Ung och våra aktiviteter. @koordinaten_ung.

Ingela Wahlstam fritidsgårdsföreståndare

Ingela Wahlstam, fritidsgårdsföreståndare
0155-383 72, E-post: ingela.wahlstam@oxelosund.se

Malin Gillerius fritidsgårdspersonal

Malin Gillerius, fritidsledare. Ansvarig för verksamhet åk 7 och upp till 17 år. Arbetar med ungas organisering, gruppverksamhet, ungdomsprojekt, demokratiska frågor, uppsökande verksamhet och våra sociala medier. 0155-382 92, E-post: malin.gillerius@oxelosund.se

Johanna Winell fritidsgårdspersonal

Johanna Winell, fritidsledare. Ansvarig för verksamhet åk 7 och upp till 17 år. Arbetar med ungas organisering, gruppverksamhet, ungdomsprojekt, demokratiska frågor, uppsökande verksamhet och våra sociala medier. 0155-383 91, E-post: johanna.winell@oxelosund.se

Dick Lundberg fritidsgårdspersonal

Dick Lundberg, fritidsledare. Ansvarig för teaterverksamhet, musikstudion, LAN-datorerna
0155-383 91, E-post: dick.lundberg@oxelosund.se

Benny Pedersen fritidsgårdspersonal

Benny Pedersen, fritidsledare. Ansvarig för eftermiddagsverksamheten. 0155-383 91, E-post: benny.pedersen@oxelosund.se

Kontakt och öppettider

Koordinaten Ung
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 91 och 0155-382 92
E-post: ung@oxelosund.se

Öppettider
Vi följer Folkhälsomyndighetens restiktioner och håller fritidsgården stängd tills vidare.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer