Loggan för Oxelösunds kommun

Ung i Oxelösund

Fritidsgården i är den ultimata platsen att vara på efter skolan – vi har roligt och stöttar varandra. Tillsammans med dig som går i årskurs 5 och upp till 17 år är vi redo att skapa fantastiska minnen! Du hittar oss i Koordinaten mitt på Järntorget.

Följ oss på Instagram för att inte missa några av våra aktiviteter och händelserna! @koordinaten_ung Länk till annan webbplats.! Där lägger vi upp våra öppettider för varje vecka.

Du hittar alla sportlovsaktiviteter längre ned på den här sidan!

Biljardbollar på fritidsgården

Här kan du spela spel, biljard, pingis, PS5 eller bara hänga med dina kompisar. Varje vecka gör vi olika aktiviteter och sätter upp ett schema på fritidsgården och lägger ut det på Instagram, så att du kan se vad som händer. Vi anordnar olika utflykter och resor. Vissa återkommer varje år, som till exempel "Innebandy by Night", resan till Gröna Lund och Halloween Fotbollscup.

Fritidsgården är inte bara en plats för spel och skoj, utan vi är också här för att vara en positiv vuxenkontakt när du behöver det. Vi samarbetar nära med skolorna, polisen och ungdomsstödjarna för att skapa en trygg och rolig atmosfär för alla.

Under sportlovet ordnar vi flera spännande aktiviteter för både barn och ungdomar här på Koordinaten. Vissa av aktiviteterna är i Nyköping och dessa behöver du som kan följa med anmäla dig till i förväg. Kika här nedan och se om du hittar något som kan passa.

Måndag 19 februari

12.30 - 16 Bada med fritidsgården på Medley i Nyköping! För dig som går i årkurs 5 upp till 17 år. Anmälan krävs via DM till fritidsgårdens Instagram. Endast simkunniga. Gratis att delta. Sista anmälningsdag är 12/2. Du tar dig dit själv.

Tisdag 20 februari

13 - 16 Testa VR-glasögon för dig som är 10 - 17 år. Spela sällskapsspel för dig som är 6 år och uppåt. Yngre barn behöver ha någon vuxen med sig.
13.30 - 15.30 Bowla med fritidsgården i Nyköping! För dig som går i årkurs 5 upp till 17 år. Anmälan krävs via DM till fritidsgårdens Instagram. Sista anmälningsdag är 12/2. Du tar dig dit själv.

Onsdag 21 februari

12 - 16 Häng med fritidsgården och åk skidor i Ryssbergsbacken! För dig som går i årskurs 5 upp till 17 år.

Anmälan krävs via DM till fritidsgårdens Instagram. Vi behöver följande information: vikt, ålder, längd och skostorlek. Pris 100.- som du betalar på Koordinaten med swish eller kort. Sista anmälningsdag och betalningsdag är 9/2 . Vi åker buss dit tillsammans.

Torsdag 22 februari

12 - 15 Upplev en magisk workshop på biblioteket! Inspireras av förtrollande böcker och skapa magiska artefakter som trollstavar, trolldrycker och besvärjelser. Evenemanget passar för alla från 6 år och uppåt. Yngre barn behöver ha någon vuxen med sig.

14 - 16.30 Filmmys på fritidsgården! Begränsat antal platser, du anmäler dig via DM på fritidsgården Instagram. Länk till annan webbplats.

Fredag 23 februari

14 - 16 Var med på en spännande workshop! Tillsammans med den kreativa duon Vardagsskimmer kommer vi att utforska konsten att skapa med ull. Alla från 6 år och uppåt är välkomna att delta. Yngre barn behöver ha någon vuxen med sig.

Under hela sportlovet kommer det att finnas en Sportlovsvagn med pyssel för de allra minsta, som kan användas tillsammans med någon vuxen. Fråga personalen i Informationen.

Sportlov på Koordinaten

Makerspace på torsdagar!

Gillar du att vara kreativ, skapa på olika sätt eller kanske bara vill på testa något nytt? Då är du välkommen till fritidsgården på torsdagar! Vi kommer att utforska olika sätt att skapa med flera tekniker och material - allt som vi och ni kan komma på. Mellan kl. 15 - 17 är alla åldrar välkomna att vara med och utforska sina kreativa sidor, barn upp till 7 år behöver ha en vuxen med som sällskap.

Kvällarna är öppna för dig som går i årskurs 7 upp till 17 år, då har vi öppet mellan kl. 17.30-20.30. Här kommer vi avancera lite mer och prova på olika tekniker och material på olika sätt.

Vi vill alltid mer än gärna höra era förslag på vad ni skulle vilja skapa, hur ni vill skapa dessa dagar! Måla, teckna, bygga, forma på väggar, kläder, papper, fönster – vi har mycket idéer, men ni har säkert många fler! Prata med personalen!

Vill du komma i kontakt med oss?


Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal på fritidsgården. På vårt Instagramkonto uppdaterar vi alltid viktig information om vad som händer på Koordinaten Ung och våra aktiviteter. @koordinaten_ung Länk till annan webbplats..

Malin Göthberg, verksamhetsansvarig
0155-383 55, E-post: malin.gothberg@oxelosund.se

Adrienn László, fritidsledare
0155-383 72, E-post: adrienn.laszlo@oxelosund.se

Filip Ingemarsson, fritidsledare (pappaledig hösten 2023)
0155-383 91, E-post: filip.ingemarsson@oxelosund.se

Kontakt och öppettider

Koordinaten Ung
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 91
E-post:

Öppettider
Följ oss på Instagram @koordinaten_ung för att ta del av våra aktiviteter.