Vikariat, feriejobb och praktik

Pluggar du på högskola eller universitet och är intresserad av praktik, exjobb eller VFU i Oxelösunds kommun? Söker du vikariat eller sommarjobb? Hos oss har du flera möjligheter att engagera dig, få värdefull erfarenhet och knyta kontakter inför framtiden.

Praktik

Att praktisera på en arbetsplats ger dig möjlighet att omsätta dina kunskaper och få en ökad förståelse för arbetslivet. Om du är intresserad av praktik hos oss kan du kontakta den förvaltning eller verksamhet där du är intresserad av att praktisera.

VFU för socionomer

Oxelösunds kommun har ett samverkansavtal med Mälardalens högskola för verksamhetsförlagd utbildning för socionomer men även du som pluggar till socionom på någon annan högskola/universitet är givetvis välkommen att kontakta oss för att undersöka vilka möjligheter som finns för din VFU.

Examensarbete

Är du intresserad av att göra ditt examensarbete hos oss? Kontakta den förvaltning du är intresserad av och berätta om dina förslag till examensarbete eller uppsats. Om du har frågor eller funderingar kring var du ska vända dig kan du alltid ta kontakt med Kommuncenter. De hjälper dig vidare!

Fler möjligheter

Funderar du på att plugga vidare? Oxelösunds kommun satsar sedan några år tillbaka på yrkesutbildningar inom olika bristyrken. Här kan du läsa om utbildningarna som vi anordnar på Campus Oxelösund och de utbildningar som vi erbjuder i samarbete med Campus Nyköping. Länk till annan webbplats.

Timvikariat inom förskolan

Vi behöver dig som vill vikariera inom förskolan. Vi erbjuder arbetsplatser där du tillsammans med kunniga och erfarna jobbarkompisar är med och skapar en god vardag för våra barn. Att jobba som vikarie ger dig en fot in på en arbetsmarknad med ljusa framtidsutsikter och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Läs mer om att jobba i Oxelösunds kommun

I Oxelösunds kommun har vi 7 olika förskolor med barn från 1-5 år. I förskolan är det viktigaste att vara med barnen, att vara engagerad och intresserad. Var nyfiken och fråga gärna dina kollegor om du har frågor. Till våra förskolor söker vi i första hand dig som har behörighet från den pedagogiska barnskötarutbildningen. I andra hand tittar vi på erfarenhet och personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens. Har du gått Barn- och fritidsprogrammet är det meriterande, likaså om du läser en pedagogisk utbildning eller har erfarenhet av arbete inom våra verksamheter. Du ska vara minst 18 år.

Då arbetet ställer krav på kommunikation och dokumentation måste du ha grundläggande kunskaper i svenska och goda datakunskaper.

Ansökan

När vi aktivt söker timvikarier hittar du annonsen på sidan Lediga jobb. Du ansöker genom att registrera dig på Visma Recruit. Om det är första gången du använder Visma Recruit behöver du skapa ett konto där du lägger in ditt CV. Sen kan du använda dig av samma konto och CV nästa gång du söker jobb.

Vi tar även emot spontanansökningar löpande. Skicka in ett CV till mailadressen timvik-fsk@oxelosund.se Vi kollar regelbundet i brevlådan och kan komma att ta kontakt med dig om du skulle vara aktuell.

Registerkontroll inom förskola

Du som blir erbjuden jobb inom förskola måste beställa hem och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister Länk till annan webbplats. innan du anställs. Observera att det tar cirka två veckor innan du får utdraget, så beställ i god tid så att du kan ha med dig intyget, i oöppnat kuvert, vid en eventuell intervju.

Timvikariat inom äldreomsorgen

Om du är intresserad av att träffa olika människor och vill ha ett jobb där dina insatser får en direkt betydelse för människors vardag, då ska du söka timvikariat inom vård och omsorg.

Vi söker dig som vill arbeta med stöd/omvårdnadsarbete inom kommunens verksamheter, såsom äldreboende, hemtjänst, boendestöd och korttidsverksamhet. Vi erbjuder arbetsplatser där du tillsammans med kunniga och erfarna jobbarkompisar är med och skapar en god vardag för våra brukare. Läs mer om att jobba i Oxelösunds kommun

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, gärna med inriktning omvårdnad, barn och fritid eller motsvarande. Du ska vara minst 18 år. Erfarenhet av målgrupperna liksom kunskap om äldreomsorg, demens och psykiska funktionsnedsättningar är meriterande. Då arbetet ställer krav på dokumentation och kommunikation måste du ha grundläggande kunskaper i svenska och god datavana.

Ansökan

När vi aktivt söker timvikarier hittar du annonsen på sidan Lediga jobb. Du ansöker genom att registrera dig på Visma Recruit.. Om det är första gången du använder Visma Recruit behöver du skapa ett konto där du lägger in ditt CV. Sen kan du använda dig av samma konto och CV nästa gång du söker jobb.

Jobba i våra kommunala bolag

Oxelö Energi ingår med Kustbostäder i Oxelösunds kommunkoncern. Tillsammans är vi cirka 100 medarbetare som jobbar för samhällsnytta på ett affärsmässigt sätt. Vi arbetar med el, fjärrvärme, stadsnät, renhållning, vatten och avlopp.

På Oxelö Energi arbetar vi med el, fjärrvärme, stadsnät, renhållning, vatten och avlopp. Vårt mål är att skapa största möjliga nytta för våra kunder med minsta möjliga miljö- och klimatpåverkan.

Lediga jobb och hur det är att arbeta på Oxelö Energi Länk till annan webbplats.

Kustbostäder representerar allmännyttan. Vi är Oxelösunds största fastighetsföretag med cirka 1240 lägenheter och kommersiella lokaler. Vi svarar även för förvaltning och drift av Oxelösunds kommuns fastigheter och sköter kommunens gator, vägar, parker och andra offentliga platser.

Lediga jobb och hur det är att arbeta på Kustbostäder Länk till annan webbplats.

Feriejobb

Feriejobb kan vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet. Vi som kommun vill gärna att du ska få se hur viktigt vårt jobb är för vårt samhälle och få uppleva den gemenskap, arbetsglädje och engagemang som vi har i vårt jobb varje dag.

Läs mer om vad feriearbete i Oxelösunds kommun innebär

Drivhuset

Drivhuset är vår arena för ungdomar och vuxna på väg mot studier och arbete och har sina lokaler på Campus Oxelösund.

Under samma tak samverkar vi (arbetsmarknadsenheten och vuxenutbildningen) med andra aktörer som är relevanta för den jobbsökande. Här arbetar jobbcoacher, socialsekreterare, studie- och yrkesvägledare, mentorer från SFI och handläggare från Arbetsförmedlingen. Genom samverkan motiverar, vägleder och stödjer vi de jobbsökande i att finna, få och behålla ett jobb. Möjligheten att fånga upp den sökande ökar när alla samtidigt är delaktiga i individens framtida plan mot en egen försörjning.

Vem kan komma till Drivhuset?

Till Drivhuset kommer du via Arbetsförmedlingen eller kommunen. Som exempelvis, vid ansökan om försörjningsstöd krävs det att du först träffar en jobbcoach på Drivhuset och planerar din egen försörjning. Är du nyanländ har du en plan för etablering i samverkan mellan kommunen och Arbetsförmedlingen och ingår också i Drivhusets uppdrag. Arbetssökande hos Arbetsförmedlingen kan också vara aktuella för att få stöd på Drivhuset.

Kontaktinformation


HR-chef
Henny Larsson
613 81 Oxelösund

Telefon 0155-381 34
E-post henny.larsson@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer