Oxelösunds logga

Idrott, motion och friluftsliv

Vare sig du bor i Oxelösund eller är besökare från en annan ort är du varmt välkommen att uppleva det fantastiska friluftslivet i Oxelösund. Det finns flera vackra områden här som är väl värda ett besök.

Löparbanan vid Ramdalens IP

Vill du snöra på dig kängor, packa väskan och ge dig ut på vandring? Eller vill du bara sola, bada och njuta av naturen? I Oxelösund finns flera anläggningar för avkoppling, idrott och motion. Kanske hittar du inspiration till framtida motions- och friluftsaktiviteter. På vår officiella besöksguide, visitoxelosund.se, Länk till annan webbplats. hittar du information om våra bad, lekplatser, stigar, leder, andra natur- och besöksplatser samt alla evenemang som arrangeras i Oxelösund.

Dyka, gå på ridskola, träna judo eller göra något annat? Om du vill hitta en specifik aktivitet i Oxelösund, kan du söka våra lokala föreningar i föreningsregistret. Länk till annan webbplats.


Här lägger vi löpande upp aktivieter som våra föreningar ordnar för barn och ungdomar 5 år och uppåt.

Fotbollscamp med OIK - 21 - 24 juni

Är du mellan 6 - 20 år och vill träna lite extra fotboll på sommarlovet? Då anordnar OIK fotbollscamp på Ramdalens IP. Campen pågår kl. 10 - 15, den 24/6 slutar vi 13.00. För mer information, läs på OIK:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Sommar med Carro på Koordinaten

Från 6 juli till 17 augusti kan barn pyssla, lyssna på sagor, leka och annat skoj med Carro varje tisdag och torsdag, kl. 13.30 - 15.00. Utifrån de restriktioner som lättar 1 juli, kommer vi att uppdatera programmet när det närmar sig.

OTK Sommartennis - V 27 och 28

Vill du lära dig att spela tennis under sommarlovet? Vi spelar 1,5 timme om dagen, måndag – fredag. Alla är välkomna, en vecka eller båda. Du som inte har egen utrustning kan låna racket på klubben. Ta med dig utomhusskor, keps och glatt humör.

Kostnad 675 kr per vecka och deltagare. Avgiften faktureras via mejl. Har du frågor kring träningen kontakta Patrick Njuki på 073-521 13 21. Målsman gör anmälan till oxelotennis@gmail.com med kopia till patrick.njuki@hotmail.com. Sista anmälningsdag: 18/6. Du hittar mer information på OTK:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Teaterveckor med föreställningen "Djungelboken" V29 och 30

Gillar du att spela teater och är 10 år och uppåt? Då kan du delta i två spännande och roliga veckor när vi sätter upp en helt nyskriven version av Rudyard Kiplings "Djungelboken". Vi jobbar varje vardag eftermiddag vecka 29 och 30 och avslutar med en intensiv föreställningshelg.
Under repetitionstiden får man också lära sig grunderna i teater varför ingen erfarenhet behövs.
Intresserad? Du anmäler dig eller ställer frågor till Dick Lundberg, dick.lundberg@oxelosund.se senast 2 juli.

Vill du lära dig att paddla kanot? Kanot och polokanotskola vardagar 5-16 juli

Anmälan och svar på frågor/funderingar kontakta: Tommy Skeppstedt, mejl: tommy.skeppstedt@outlook.com alternativt ring 070-6913261. Du hittar information på Oxelösunds Kanotklubbs webbplats. Länk till annan webbplats.

Safe Kids Summerschool med Junis - V28 och 29 med start 12 juli

Välkommen till en sim- och säkerhetsskola för barn från 5 år som pågår varje vardag i två veckor. Förutom att öva vattenvana och simteknik pratar vi säker, t.ex. vad gör man om det börjar brinna hemma, är min cykel säker och vilka ska använda flytväst? Kostnad: 60:- exkl. medlemsskap i Junis. Du får simskolepåse och SafeKids-bok. Du anmäler ditt barn till nykoping@junis.se

Seglarskolan med OXSS V24, 29 och 31

OXSS seglarskola vänder sig till barn och ungdomar mellan 7-15 år som vill lära sig segla och är simkunniga. De erbjuder både nybörjar och fortsättningskurser under tre veckor i sommar. Du hittar all information och hur du anmäler ditt barn på OXSS webbplats Länk till annan webbplats..

Äventyrsdagar med OK Måsen 9 - 12 augusti

OK Måsen arrangerar äventyrdsdagar för barn 8 år och uppåt! Veckan innehåller förutom orientering även lekar, badtillfälle och 5-kamp.

Äventyrsdagarna är gratis och du hittar mer information på OK Måsens webbplats Länk till annan webbplats..

I Medley Ramdalens sportcenter Länk till annan webbplats. hittar du gym, gruppträning, bad och café. Medley har också en relaxavdelning, sporthall, boulelokal och en discgolfbana i närheten av sportcentret. Om du vill boka sporthallen, kontakta Medley för information och bokning.

Campox sportboende kan hyras av föreningar som vill ordna läger eller använda lokalerna för olika evenemang. Anläggningen kan ta emot 40-60 personer, har stora ytor för umgänge, möten och matlagning. Sportboendet är en multifunktionell plats med Ramdalens IP i direkt anslutning. Du kan läsa mer på Campox webbplats Länk till annan webbplats..

Vid Jogersö finns ett 2,5 km långt elljusspår. Elljusen tänds när det blivit mörkt och lyser fram till kl. 22. I spåret hittar du Puls & Styrka, skyltar med instruktioner över olika övningar som du kan göra på plats. Puls & Styrka är anpassat för alla åldrar. Vintertid görs det skidspår här, under förutsättning att det finns snö.

I anslutning till Oxelösunds skolor finns våra gymnastiksalar och större sporthallar. Vi ansvarar för tidsbokning och nyckelhantering för sporthallen på Brevikskolan, gymnastiksalen på Torgskolan, gymnastiksalen på Dalgången och gymnastiksalen på Peterslundsskolan. Du kan boka själv, se under "boka lokal och taxor" längre ned på sidan.

Ramdalens IP är en idrottsplats med över 100 000 utövare per år. Här finns naturgräsplaner för både 11-mannalag och 7-mannalag, samt en fullstor konstgräsplan med läktare med tak. Här finns också möjlighet till att träna friidrott. Du kan själv boka planer och banor, se fliken "boka lokal och taxor" längre ned på sidan. Vid Ramdalen hittar du Oxelösunds DiscGolfPark med 12 hål med olika längd och svårighetsgrad. Det kostar ingenting att spela men behöver du låna discar gör du det på Medley Ramdalens Sportcenter för en mindre summa.

Vid Ramdalen driver Tennisklubben en tennishall samt två utomhusbanor på området.

Du kan själv se lediga tider för Oxelösunds sporthallar och gymnastiksalar Länk till annan webbplats., samt för gräsplanerna och friidrottsbanorna på Ramdalen. På bokningssidan kan du också skicka en bokningsförfrågan om önskad tid, så svarar vi dig inom kort. För bokning av Ramdalens Sporthall kontakta Medley Ramdalens Sportcenter. Länk till annan webbplats.

På den här sidan hittar du våra olika taxor för uthyrning av hallar, salar, vår mobila scen med mera.

Kontakt

Fritid Oxelösund
Anette Ivarsson
Fritidssekreterare
Telefon: 0155-383 70
E-post: anette.ivarsson@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer