Idrott, motion och friluftsliv

Vare sig du bor i Oxelösund eller är besökare från en annan ort är du varmt välkommen att uppleva det fantastiska friluftslivet i Oxelösund. Det finns flera vackra områden här som är väl värda ett besök. Här kan du utöva flera friluftsaktiviteter, bland annat spela på vår populära discgolfbana med 18 hål.

Oxelösunds kommun har också ett flertal möteslokaler och idrottsanläggningar som går att hyra. Hur du bokar kan du läsa mer om längre ned på sidan.

Löparbanan vid Ramdalens IP

Vill du snöra på dig kängor, packa väskan och ge dig ut på vandring? Eller vill du bara sola, bada och njuta av naturen? I Oxelösund finns flera anläggningar för avkoppling, idrott och motion. Kanske hittar du inspiration till framtida motions- och friluftsaktiviteter. På vår officiella besöksguide, visitoxelosund.se, Länk till annan webbplats. hittar du information om våra bad, lekplatser, stigar, leder, andra natur- och besöksplatser samt alla evenemang som arrangeras i Oxelösund.

Dyka, gå på ridskola, träna judo eller göra något annat? Om du vill hitta en specifik aktivitet i Oxelösund, kan du söka våra lokala föreningar i föreningsregistret. Länk till annan webbplats.

Vill du hyra någon av våra möteslokaler eller idrottshallar? Du hittar information om vad som gäller för respektive lokal och hur du kan boka lokal, längre ner på sidan under "Hyra lokal och hyrestaxor".

Vid Oxelöskolan hittar du Oxelösund aktivitetspark. Det är en plats för dig som vill ta med din skateboard eller BMX för att åka i ramper och träna på hopp. Du kan också träna på utomhusgymmet intill. Alla är välkomna att använda aktivitetsparken, både barn, ungdomar och vuxna. Även de som inte har en koppling till skolan.

I Medley Ramdalens sportcenter Länk till annan webbplats. hittar du gym, gruppträning, bad och café. Medley har också en relaxavdelning, sporthall, boulelokal och en discgolfbana i närheten av sportcentret. Om du vill boka sporthallen, kontakta Medley för information och bokning.

Campox sportboende kan hyras av föreningar som vill ordna läger eller använda lokalerna för olika evenemang. Anläggningen kan ta emot 40-60 personer, har stora ytor för umgänge, möten och matlagning. Sportboendet är en multifunktionell plats med Ramdalens IP i direkt anslutning. Du kan läsa mer på Campox webbplats Länk till annan webbplats..

Vid Jogersö finns ett 2,5 km långt elljusspår. Elljusen tänds när det blivit mörkt och lyser fram till kl. 22. I spåret hittar du Puls & Styrka, skyltar med instruktioner över olika övningar som du kan göra på plats. Puls & Styrka är anpassat för alla åldrar. Vintertid görs det skidspår här, under förutsättning att det finns snö.

I anslutning till Oxelösunds skolor finns våra gymnastiksalar och större sporthallar. Vi ansvarar för tidsbokning och nyckelhantering för sporthallen på Brevikskolan, Oxelöskolan och gymnastiksalen på Peterslundsskolan. Du kan boka själv och läsa vad som gäller för att hyra sporthall, se under "hyra lokal och uthyrningstaxor" längre ned på sidan.

Oxelösunds kommun har flera lokaler och anläggningar som går att hyra, både som privatperson och företag/förening/organisation. Vissa av våra lokaler är inte tillgängliga för privatpersoner.

De anläggningar som privatpersoner och företag/föreningar/organisationer kan hyra är; Breviks sporthall, Oxelöskolans gymnasiksal, Peterslunds gymnastiksal, Ramdalens Idrottsplats och vissa lokaler på Koordinaten.

Lokaler och anläggningar som enbart företag/föreningar/organisationer kan hyra är D-salen.

Campox sportboende kan endast hyras av föreningar och organisationer, ej företag.

På den här webbplatsen Länk till annan webbplats. kan du se lediga tider och göra en bokningsförfrågan. Där hittar du också bokningsförfrågan till Femörefortets lokaler och boende.

På den här sidan hittar du våra uthyrningstaxor.

Oxelösunds DiscGolfPark är en 18-hålsbana som är designad av discgolfproffset Lars Jansson. Banan restaurerades 2020 till en 12-hålsbana och 2022 utökades den till 18 hål med olika längd och svårighetsgrad. Det kostar ingenting att spela och behöver du låna discar kan du hyra på Medley Ramdalens Sportcenter för en mindre summa.

Enligt scorecard-appen U-disc, registrerades över 15 000 scorecards på banan under 2022, vilket gör den till en av Sveriges mest besökta discgolfbanor.

 

Ramdalens IP är en idrottsplats med över 100 000 utövare per år. Här finns naturgräsplaner för både 11-mannalag och 7-mannalag, samt en fullstor konstgräsplan med läktare med tak. Här finns också möjlighet till att träna friidrott. Du kan själv boka planer och banor, se fliken "boka lokal och taxor" längre ned på sidan.

Vid Ramdalen driver Tennisklubben en tennishall samt två utomhusbanor på området.

Kontakt

Fritid Oxelösund
Anette Ivarsson
Fritidssekreterare
Telefon: 0155-383 70
E-post: anette.ivarsson@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer