Evenemang

På Koordinaten arrangerar vi egna och andra aktörers konserter, konstutställningar, föreläsningar, teaterföreställningar och caféer med olika teman. Oftast i Eventsalen men även i biblioteket. Vi ordnar också olika fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i Oxelösund tillsammans med våra lokala föreningar.

Alla evenemang som vi arrangerar hittar du på vår turistinformationssida, Visit Oxelösund.  Länk till annan webbplats.

På Visit Oxelösund kan du köpa biljetter till konserter och andra föreställningar via webben. Det går också bra att köpa biljetter hos oss på Koordinaten.

Pojke målad som en clown vid en röd ridå

Sara Zacharias och Jens Hult, 29 september
Sara Zacharias debuterade 2013 då hon tolkade tidigare outgivet material av sin pappa, Ted Gärdestad, på EP:n ”Mot solen”. 2015 släpptes hyllningsalbumet ”För kärlekens skull” där svenska artister tolkade Teds låtar. Hennes version av ”Himlen är oskyldigt blå” från detta album blev en långkörare på Svensktoppen med hela 39 veckor på listan.

Jens Hult blev känd för den breda publiken 2013 i sin medverkan i Idol. Debutsingeln som följde, ”Precis som du vill”, sålde platina och har fram tills idag spelats drygt 10 miljoner gånger på Spotify. Sara och Jens har samarbetat i många år och de kommer nu till Oxelösund med en konsert i vispopens tecken. Konserten är uppdelad i två delar där Jens börjar och efter paus så tar Sara över. Vi kan även vänta oss några duetter med Sara och Jens under kvällen.

En frid(a) för själen, 27 oktober
I ”En frid(a) för själen” sjunger och berättar Nyköpingsbördiga Anna Bromee humoristiskt och berörande om sin livsresa med Anni-Frid Lyngstads musik. Ända sedan barnsben har Anna hämtat glädje, tröst, kraft och inspiration ur Fridas låtskatt. I föreställningen sjunger och berättar hon på ett omfamnande sätt med humor och allvar om livsresan med Fridas sånger och texter. Allt från barndomens mimande med hopprep till idag, då ABBA:s och Fridas texter ger en annan innebörd och kloka perspektiv i livets olika vändningar.

Tingsek, 17 november
Med influenser av amerikansk tradition har den skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul. Tingsek är ute på turné under hösten och ett av stoppen är i Oxelösund. Konserten kommer att vara i det intima formatet i form av en duo med Måns Mernsten från gruppen Damn. Tingsek har samarbetat med en rad olika artister genom åren; Timbuktu, Adam Tensta, Ane Brun, Sarah Dawn Finer för att nämna några.

Sången om mej, 30 november
”Sången om mej” är ett musikprojekt som Scenkonst Sörmland arrangerar med och om människor som tillhör våra nationella minoriteter. Fem låtskrivare skriver och arrangerar musik baserat på samtal med personer ur den samiska, romska, tornedalska, judiska och sverigefinska minoriteten. Projektet utmynnar i konserter runt om i Sörmland där musiken och människorna bakom den presenteras för publiken.

Biljetter släpps 1 juni och du köper dem antingen hos oss på Koordinaten eller via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Barnteater "Klösiga katters klubb" söndag 16 oktober kl. 12

En jazzigt svängig kattpjäs om att vara med eller att vara utanför och om alla kattproblem som bara katter kan lösa.

Kattja, Kattniss och Kattmandu har en klubb: Klösiga katters klubb. De löser mysterier, räddar borttappade kattungar, spionerar på skummisar. Allt sånt som det behövs riviga katter för att fixa. Men nya katter flyttar in i området! Deras område! Vad vill de? Kattja, Kattniss och Kattmandu samlar sig för attack! Riva, klösa, fräsa, slåss! Skrämma bort! Jaga iväg! Eller kan det vara bra att vara fler? Kan de nya tillföra något? Vad händer om de frågar om de andra vill vara med…?

Föreställningen ges av Mittiprickteatern för barn 3 – 7 år och är cirka 30 minuter lång. Observera att biljett måste lösas för såväl barn som medföljande vuxen.

Barnteater "Solen sover/Aurinko nukkuu" lördag 10 december kl. 12.30

Det är läggdags! Alla måste sova, brandbilen och grävmaskinen, huset och trädet, och till och med solen behöver gå och lägga sig för att orka stiga upp igen på morgonen!

”Solen sover” är en fortsättning till UusiTeatteris tidigare föreställningar ”Månen sover” och ”Dockan sover”, den avslutande delen i en trilogi baserad på nyskrivna godnattsagor av Jukka Korpi. Föreställningen riktar sig till barn 2 – 6 år och spelas främst på svenska, med finska inslag.

Godnattsagorna i Solen sover berättas med hjälp av nyskriven musik, text och rörelse. Det blir en riktig konstpaus för barnen – en föreställning som ger plats för känslor, tankar och drömmar, och förstås även lite skoj.

Längd: ca 30 min. För barn 2 - 6 år. Kostnadsfria biljetter hämtas på Koordinaten eller bokas via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.. Hämtar du via webben tillkommer en serviceavgift. / Hinta: Vapaalippu noudetaan Koordinatenista tai varataan visitoxelosund.se. Länk till annan webbplats. Palvelumaksu 10kr netistä ostetuille lipuille.

Vi välkomnar våra besökare till både vernissage och konstupplevelser av olika slag. Du hittar information om aktuella utställningar på den här sidan.

Utställningar hösten 2022

20 augusti - 20 september
Alexis Oyola i Galleri K
Per Forsberg i Galleri O

24 september - 18 oktober
Fokus i Galleri K
Liselotte Igelström i Galleri O

22 oktober - 22 november
Magnus Fliesberg, Jenny Sivén, Andreas Poppelier i Galleri K
Louise Eklund Pettersson i Galleri O

26 november - 10 januari 2023
Oxelösundssalongen i Galleri K och O


Kontakt och öppettider

Allaktivitetshuset Koordinaten
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 50
E-mail: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider
Måndag - torsdag 8 - 19
Fredag 8 - 18
Lördag 10 - 14
Söndag 12 - 15

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer