Evenemang

På Koordinaten arrangerar vi egna och andra aktörers konserter, konstutställningar, föreläsningar, teaterföreställningar och caféer med olika teman. Oftast i Eventsalen men även i biblioteket. Vi ordnar också olika fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i Oxelösund tillsammans med våra lokala föreningar.

Alla evenemang som vi arrangerar hittar du på vår turistinformationssida, Visit Oxelösund.  Länk till annan webbplats.

På Visit Oxelösund kan du köpa biljetter till konserter och andra föreställningar via webben. Det går också bra att köpa biljetter hos oss på Koordinaten.

Pojke målad som en clown vid en röd ridå

”Carole King – tapetblomman som sprängde glastaket”, 18 september

Musikteaterföreställningen om Carole King, en av USA:s största singer-songwriter som hade stor framgång med sin musik under senare hälften av 1900-talet. Musikteaterföreställningen arrangeras tillsammans med Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern. Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion. Medverkande: Cecilia Kylinge, Anders Larm, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck. Observera att biljetter kommer att börja säljas 17 juli.

Andreas Weise, 5 oktober

Andreas Weise är en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken och har under lång tid förtrollat publiken med sin själfulla, klassiska röst och naturliga karisma. I höst ger han sig ut på turné med sitt nya album ”The Circle”.

"Vem ska trösta Knyttet?", 7 oktober

Dockteatern Tittut ger sin barnföreställning på Koordinaten. Ett ensamt och olyckligt Knytt längtar mer än någonting annat efter att träffa en riktig vän. Så en dag kommer en flaskpost som ger Knyttet mod att övervinna sina rädslor – och finna kärleken! En finstämd berättelse om vårt behov av vänskap och tröst som hjälper oss att växa. En musikalisk skuggspels-föreställning efter Tove Janssons vackra bilderbok. För barn 3 - 9 år, föreställningen är ca 35 minuter lång.

Vasas Flora och Fauna, 26 oktober

Ständigt i rörelse och alltid lika säregna Vasas flora och fauna är tillbaka. Det finlandssvenska indie-popbandet kommer till Oxelösund i ny skepnad, men med samma sedvanliga klass och känslighet. 2020 års album "Möte med skogsgardisterna" visar Mattias Björkas, Daniel Ventus och Tina Kärkinen återigen varför vi behöver Vasas flora och fauna i våra liv.

Joel Alme, 30 november

Tidigare i år vann Joel Alme pris i kategorien "Årets visa/singer-songwriter" på Grammisgalan. Efter drygt 200 spelningar med kompband väntar en soloturné i höst där berättelserna bakom texterna berättas. Turnén får namnet ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”.

Vi välkomnar våra besökare till både vernissage och konstupplevelser av olika slag. Du hittar information om aktuella utställningar på den här sidan.


Kontakt och öppettider

Allaktivitetshuset Koordinaten
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 50
E-mail: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider
Måndag - torsdag 8 - 19
Fredag 8 - 18
Lördag 10 - 14
Söndag 12 - 15

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer