Oxelösunds logga

Evenemang

På Koordinaten arrangerar vi egna och andra aktörers konserter, konstutställningar, föreläsningar, teaterföreställningar och caféer med olika teman. Oftast i Eventsalen men även i biblioteket. Alla evenemang som vi arrangerar hittar du på vår turistinformationssida, Visit Oxelösund. Länk till annan webbplats.

Pojke målad som en clown vid en röd ridå

WAO, 17 februari
WAO (Wilho Akseli Ollikainen), har på olika sätt inspirerats och berörts av Wilho Ollikainens konstnärskap. Ur hans efterlämnade och mycket rika material har de skapat denna nya musik- och berättarföreställning. Wilhos sånger, visor, dikter och inte minst hans historia, är värda att höras och beröras av.

Julia Logan, 24 februari
Det var många som fick upp ögonen för Julia Logan när hon singeldebuterade våren 2020. Popmani skrev trä ffande att ”det ä r fint att höra en röst som låter modern och egen samtidigt som soundet hintar om inspiration från svunna tider” om debutsingeln ”To Be True”.


The Fantastic Four, 10 mars
Sedan det nationella genombrottet i Talang 2007 har musikgruppen The Fantastic Four turnerat i Norden och stora delar av Europa, släppt egenskriven musik, satt upp en egen krogshow och bland annat medverkat i Bingolotto. Det första albumet kom 2008 och placerade sig på en femte plats på Sverigetopplistan.


John Martin Bengtsson, 28 april, OBS! I S:t Botvids kyrka
Med sin konsertturné ”Musikalmagi” kommer John Martin att bjuda publiken på en musikalisk resa genom de kända musikaler han medverkat i. I The Phantom of the Opera har han sjungit flera roller, även som The Phantom, för vilken han har fått fina hyllningar.


Bellman – visor & bekännelser, 19 maj
En nyskriven musikteatermonolog som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var och innehåller även många av hans mest älskade visor. Som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som har setts både på privatteatrarna, institutionsteatrarna samt i film och tv-produktioner.

Du kan läsa om respektive evenemang och köpa biljetter på visitoxelosund.se. Länk till annan webbplats.
Biljetter kan även köpas i Informationen på Koordinaten.

Musikpasset

Under rådande pandemi kommer vi inte att sälja några musikpass. Detta för att underlätta för både publik och administration om restriktionerna förändras under våren 2022.

Äntligen kan våra gallerier hålla öppet och vi välkomnar våra besökare tillbaka till både vernissage och konstupplevelser av olika slag. Du hittar alla aktuella utställningar på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och krav vad det gäller evenemang. Vi kommer därför begära vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten med QR-kod (fullvaccinerad med 2 doser) samt legitimation av vår publik 18 år och äldre från och med 1 december 2021.

Är du under 18 år, behöver du kunna visa upp legitimation för att styrka din ålder. Personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste kunna uppvisa läkarintyg.

Du kan visa upp ditt bevis från din mobil eller ett utskrivet bevis. Du behöver också kunna legitimera dig. Kom i god tid till evenemangen då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

Genom att köpa biljett till evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget. Du hittar våra evenemang på Visit Oxelösunds webbplats. Länk till annan webbplats.

Du kan hämta ditt bevis på www.covidbevis.se.  Länk till annan webbplats.

Har du inte möjlighet att använda en e-legitimation kan du beställa ditt vaccinationsbevis via blankett som du hittar på E- hälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats., men tänk på att detta kan ta längre tid.

Behöver du hjälp med att få ditt vaccinationsbevis?

Personalen i biblioteket hjälper dig gärna att hämta ditt vaccinationsbevis via din mobil eller dator på biblioteket om du inte vet hur man gör. Vi kan också hjälpa dig att skriva ut en blankett om du inte har e-legitimation.

Vi följer rekommendationerna för att säkra vår publiks trygghet och nedanstående punkter gäller fortfarande:

  • Tänk på att hålla avstånd mellan sällskap innan och efter föreställning.
  • Tvätta händerna ofta. Handsprit finns i entrén.
  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

Tack för visad hänsyn!


Kontakt och öppettider

Allaktivitetshuset Koordinaten
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 50
E-mail: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider
Måndag - torsdag 8 - 19
Fredag 8 - 18
Lördag 10 - 14
Söndag 12 - 15

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer