Oxelösunds logga

Evenemang

På Koordinaten arrangerar vi egna och andra aktörers konserter, konstutställningar, föreläsningar, teaterföreställningar och caféer med olika teman. Oftast i Eventsalen men även i biblioteket. Vi ordnar också olika fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i Oxelösund tillsammans med våra lokala föreningar.

Alla evenemang som vi arrangerar hittar du på vår turistinformationssida, Visit Oxelösund.  Länk till annan webbplats.

På Visit Oxelösund kan du köpa biljetter till konserter och andra föreställningar via webben. Det går också bra att köpa biljetter hos oss på Koordinaten.

Pojke målad som en clown vid en röd ridå

Sara Zacharias och Jens Hult, 29 september
Sara Zacharias debuterade 2013 då hon tolkade tidigare outgivet material av sin pappa, Ted Gärdestad, på EP:n ”Mot solen”. 2015 släpptes hyllningsalbumet ”För kärlekens skull” där svenska artister tolkade Teds låtar. Hennes version av ”Himlen är oskyldigt blå” från detta album blev en långkörare på Svensktoppen med hela 39 veckor på listan.

Jens Hult blev känd för den breda publiken 2013 i sin medverkan i Idol. Debutsingeln som följde, ”Precis som du vill”, sålde platina och har fram tills idag spelats drygt 10 miljoner gånger på Spotify. Sara och Jens har samarbetat i många år och de kommer nu till Oxelösund med en konsert i vispopens tecken. Konserten är uppdelad i två delar där Jens börjar och efter paus så tar Sara över. Vi kan även vänta oss några duetter med Sara och Jens under kvällen.

En frid(a) för själen, 27 oktober
I ”En frid(a) för själen” sjunger och berättar Nyköpingsbördiga Anna Bromee humoristiskt och berörande om sin livsresa med Anni-Frid Lyngstads musik. Ända sedan barnsben har Anna hämtat glädje, tröst, kraft och inspiration ur Fridas låtskatt. I föreställningen sjunger och berättar hon på ett omfamnande sätt med humor och allvar om livsresan med Fridas sånger och texter. Allt från barndomens mimande med hopprep till idag, då ABBA:s och Fridas texter ger en annan innebörd och kloka perspektiv i livets olika vändningar.

Tingsek, 17 november
Med influenser av amerikansk tradition har den skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul. Tingsek är ute på turné under hösten och ett av stoppen är i Oxelösund. Konserten kommer att vara i det intima formatet i form av en duo med Måns Mernsten från gruppen Damn. Tingsek har samarbetat med en rad olika artister genom åren; Timbuktu, Adam Tensta, Ane Brun, Sarah Dawn Finer för att nämna några.

Sången om mej, 30 november
”Sången om mej” är ett musikprojekt som Scenkonst Sörmland arrangerar med och om människor som tillhör våra nationella minoriteter. Fem låtskrivare skriver och arrangerar musik baserat på samtal med personer ur den samiska, romska, tornedalska, judiska och sverigefinska minoriteten. Projektet utmynnar i konserter runt om i Sörmland där musiken och människorna bakom den presenteras för publiken.

Biljetter släpps 1 juni och du köper dem antingen hos oss på Koordinaten eller via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

27 juni till 1 juli är vårt femdagarsläger för barn och ungdomar födda 2008 - 2012 och som bor i Oxelösund. Sista anmälnings- och betalningsdag är 10 juni.

Varje år arrangerar vi tillsammans med våra lokala föreningar ett femdagarsläger där barn och ungdomar kan få prova på olika aktiviteter. Det kan vara segling, tennis, fotboll, orientering, judo med mera.

Kostnaden för lägret är 400:-, då ingår aktiviteter, frukost, lunch och årets sommarcamp-t-shirt.

Anmälan gör du via vår e-tjänst på den här sidan Länk till annan webbplats. och betalar senast 10 juni på Koordinaten. Vi tar swish och kort. Det finns ett begränsat antal platser.

Varmt välkommen med din anmälan!


14 och 16 juni

Prova-på-kväll för hela familjen med Oxelösunds kanotklubb

Ingen föranmälan krävs.
Tisdagen den 14/6 klockan 18.00 och torsdagen 16/6 klockan 18.00 vid kanothuset.
Vi bjuder på fika och korvgrillning under kvällen.
Ta med badkläder och ombyte oavsett vilket väder som råder.
Mer information på kanotklubbens webbplats. Länk till annan webbplats.

Frågor? Kontakta Tommy Skeppstedt, 070-691 32 61 eller Jonas Fager, 070-340 08 44

20 - 23 juni

Fotbollscamp med Oxelösunds IK

Är du mellan 6-15 år och är sugen på fotbollsträning på sommarlovet? Anmäl dig då till OIK Fotbollscamp. 20-23 juni mellan kl 10:00 och 15:00. (Obs torsdag den 23 juni slutar dagen 13:00. Plats: Ramdalens IP, startplats utanför klubbhuset.

Detta ingår:

Träning, två pass/dag både fotboll och annan lämplig träning.
Lunch samt mellanmål vid dagens slut.
Spelarkit.

Kostnad 400 kr per deltagare som swischas till 1233442191 eller OIKs BG konto 451-8130 senast 6 juni. Du anmäler dig till info@oik.nu. På anmälan skriver du:

Deltagares namn och födelseår, storlek på t – shirt, telefonnummer och mailadress till målsman. Ange även om specialkost önskas.

Vecka 27 och 28

Kanot och polokanotskola 2022 med uppföljning.
Vi kommer att genomföra kanotskola under vecka 27 och 28. Mer information kommer ut till
skolorna i Oxelösund inom kort. Uppföljning Vecka (31) 32 och 33 med två paddlingar i
veckan. Vid eventuella frågor kontakta Tommy Skeppstedt, 070-691 32 61, Jonas Fager,
070-340 08 44.

Vecka 28 - 29 med start 11 juli

SafeKids Summerschool med Junis vid Stenviksbadet

Välkommen till en sim- och säkerhetsskola för barn från 5 år, den pågår varje vardag i två veckor. Förutom att öva vattenvana och simteknik pratar vi säkerhet. Till exempel vad gör en om det börjar brinna hemma, är min cykel säker och vilka ska använda flytväst? Anmälan görs till nykoping@junis.se.

Måndag 8/8 – Torsdag 11/8

Äventyrsdagar med OK Måsen

17.30 -19.00 vid Vita Villan på Jogersö.
Dagarna kommer att innehålla många roliga aktiviteter som terrängbana, labyrintorientering, vassrace bad och korvgrillning. För barn och ungdomar mellan 8-12 år. Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Anmälan via OK-Måsens webbplats. Länk till annan webbplats.

 

Vecka 32

Seglarskola med OXSS

Tycker du om sol, vind och vatten? Då kan segling vara någonting för dig.

I år erbjuder OXSS seglarskola V 32 för barn och ungdomar mellan 7-14 år. Förutom att lära oss att segla så badar och leker vi. Har vi tur får vi även besöka kustbevakning och lots.

Mer info och anmälan hittar du på OXSS webbplats. Länk till annan webbplats.


Vi välkomnar våra besökare tillbaka till både vernissage och konstupplevelser av olika slag. Du hittar information om aktuella utställningar på den här sidan.

Utställningar våren 2022

8 januari - 1 februari
Skaparlust i Galleri K
Lehna Fahlström i Galleri O

5 februari - 1 mars
Katarina Divander och Ubavka Marinkovic i Galleri K
Niklas Johansson i Galleri O

5 mars - 29 mars
Johan Gustavsson i Galleri K
Marja Fiander i Galleri O

2 april - 24 april
Illustrationsutställning i Galleri K
Lena Bergman i Galleri O

28 april - 24 maj
Konstföreningen Fokus i Galleri K
Anne Pajunen i Galleri O

11 juni - 9 augusti
Sommarutställning KKV Sörmland i Galleri K och O


Kontakt och öppettider

Allaktivitetshuset Koordinaten
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 50
E-mail: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider
Måndag - torsdag 8 - 19
Fredag 8 - 18
Lördag 10 - 14
Söndag 12 - 15

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer