Loggan för Oxelösunds kommun

Evenemang

På Koordinaten arrangerar vi egna och andra aktörers konserter, konstutställningar, föreläsningar, teaterföreställningar och caféer med olika teman. Oftast i Eventsalen men även i biblioteket. Vi ordnar också olika fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i Oxelösund tillsammans med våra lokala föreningar.

Alla evenemang som vi arrangerar hittar du på vår turistinformationssida, Visit Oxelösund.  Länk till annan webbplats.

På Visit Oxelösund kan du köpa biljetter till konserter och andra föreställningar via webben. Det går också bra att köpa biljetter hos oss på Koordinaten.

Pojke målad som en clown vid en röd ridå

Isabella Lundgren & Irma Schultz. 2 februari
Vinterkonsert ”Ljus i vintermörker”. En varm och innerlig konsert med jazz, visa, egna låtar och evergreens. Båda sångerskorna är flerfaldigt prisbelönta och erkända inom sina egna fält. Med sig har de pianisten Julia Nilsson och gitarristen Agnes Persson.

Balkan Epic, musikteaterföreställning, 23 februari
Den sanna berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Jamladies hyllar Marie Fredriksson, 23 mars
”She’s got the look” är en hyllning till Marie Fredriksson och hennes fantastiska låtskatt. Jamladies består av Jenny Tärneberg, Anna Strandberg och Mia Stegmar. De har medverkat i b.la Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Bingolotto och musikaler som Chess och Mamma Mia.

Maja Francis, 13 april
Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing”. Just nu är Maja högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre 2022. I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark tillsammans med sitt band.

John Martin Bengtsson, 4 maj
Efter den bejublade konserten våren 2022 kommer musikalartisten John Martin Bengtsson tillbaka till Oxelösund och S:t Botvids kyrka. Martina Dahlström är gästartist även i år. Med sin klangfyllda baryton/tenorröst är han attraktiv som artist på många konserter runt om i Sverige och Europa och har ofta förekommit både i tv och radio. Vissa kanske också känner igen rösten från flera Disneykaraktärer som John Martin gestaltat genom åren. Just nu är han högaktuell när han återigen för rollen som The Phantom på Kristianstads Teater.

Dotter, 25 maj
Dotter är en av Sveriges mest intressanta och snabbt växande popartister. Hon har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och hennes hitlåtar har sålt både guld och platina. Konserten kommer att spelas inför en stående publik som kan njuta av Dotters hitlåtar.

Vi välkomnar våra besökare till både vernissage och konstupplevelser av olika slag. Du hittar information om aktuella utställningar på den här sidan.


Kontakt och öppettider

Allaktivitetshuset Koordinaten
Besöksadress: Järntorget 7-9
Telefon: 0155-383 50
E-mail: koordinaten@oxelosund.se

Öppettider
Måndag - torsdag 8 - 19
Fredag 8 - 18
Lördag 10 - 14
Söndag 12 - 15