Oxelösunds logga

Lediga tomter

Här presenterar vi lediga tomter som Oxelösunds kommun har till försäljning. Försäljning sker i turordning enligt riktlinjer för vår tomtkö. Alla tomter som vi säljer till privatpersoner erbjuds i första hand intressenter i den kommunala tomtkön.

Kartbild över Oxelösund. De blå prickarna är var du hittar lediga tomter just nu.

Inskogen

Alla tomter i Inskogen är nu sålda.

Inskogen är ett väl etablerat villaområde med både äldre som nyare villabebyggelse.

Byggrätten medger, 1 och 11/2 plans hus. Total maxbyggyta är 200 kvm fördelat på hus, huvudbyggnad
samt garage. Exempelvis 150 kvm hus och 50 kvm garage. Vind får ej inredas.

Tomtpris: 550 000 kr

Lastudden

Tomten är såld.

Inom det attraktiva området Lastudden finns fastigheten Stjärnholm 5:211 med adressen Kalkugnstigen 1 till salu.

Lastuddens fritids- och villaområde ligger längs Stjärnholmsviken med närhet till Stjärnholms Stiftsgård. Området har utvecklads från ett fritidshusområde till ett område där många bor permanent med havet och naturen runt knuten.

Tomten är på 1 555 kvm. Du har möjlighet att enligt detaljplanen bygga ett enplanshus på max 150 kvm samt 40 kvm för komplementbyggnad. Till tomten ingår rätten till båtplats vid samfällighetens båtbrygga.

Tomtpris: 1 850 000 kr

Peterslund - mellan Hagtornsvägen och Tranbärsvägen

Nu finns det bara två lediga tomter kvar.

Vi har fyra lediga tomter mellan Hagtornsvägen och Tranbärsvägen norr om Peterslundskolan. Peterslund är ett väl etablerat radhus och villaområde med både äldre och nyare bebyggelse.

De fyra tomterna är ganska lika i storlek och är cirka 900 m2 stora och ligger som på rad längs den kommande förbindelsegatan.

I detaljplanen finns följande information som ger en stor flexibilitet för dig att anpassa huset utifrån dina önskemål. Högsta nockhöjd får vara åtta meter. För friliggande hus föreslås att högsta utnyttjandegrad är 270 m2 BTA, bruttoarea och 210 m2 BYA, byggnadsarea.

Tomtpris är 700 000 kr


När du köper en tomt tillkommer en del andra kostnader förutom själva priset för tomten. Här ser du några av de vanligaste kostnaderna.

Lagfartskostnader

Det är till Lantmäteriet Länk till annan webbplats. du vänder dig får frågor som har med lagfart att göra.

Bygglovskostnader

När du ska bygga nytt behöver du bygglov. Du söker det hos kommunen. Det är detaljplanen som styr vad som får byggas inom ett visst område. Läs mer om bygglov.

Anslutningskostnader

Det är Oxelö Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ansvarar för fjärrvärmen i Oxelösund

Viktigt att veta innan du anmäler dig till tomtkön

Anmälan till tomtkön

Läs igenom Riktlinjer för tomtkö och fastigheter Pdf, 76.6 kB. innan du anmäler dig till tomtkön i Oxelösunds kommun. Formuläret nedan är till för dig som ska anmäla dig för första gången. Står du redan med i kön blir du kontaktad när det är dags att betala förnyelseavgiften.

Obs! Du registreras i tomtkön först när du har betalat in anmälningsavgiften. Det kan du enkelt göra via Swish till nummer 123 073 48 14. Skriv registrering tomtkö och namn och efternamn på den som ska stå i kön. Annars kan du betala in till BG 991–1991 och skriva med vem och vad det gäller.

Registreringsavgift: 350 kr
Förnyelseavgift: 200 kr (betalas en gång per år)

Anmälan till tomtkö
Det är ditt ansvar att se till att vi har dina aktuella uppgifter, främst aktuell e-postadress då all kommunikation sker via e-post. Det är den person som står i rutorna med asterisk (*) som registreras i tomtkön och är det namn som ska fyllas i vid betalning. OBS! Du registreras inte i tomtkön förrän du betalat anmälningsavgiften, så det är viktigt att betala in den direkt du anmält dig.


Eventuell make/maka/sambo
Kontaktinformation

Oxelösunds kommun
Mark och exploatering
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
E-post mex@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer