Budget- och skuldrådgivning

Behöver du stöd och hjälp med dina ekonomiska problem? Hos oss finns rådgivare som ger dig stöd och råd om hur du kan hantera dina pengar och skulder.

 

Vad kan jag få hjälp med?

Budget- och skuldrådgivaren kan till exempel hjälpa dig att se över din privatekonomi, att göra en budget och ge praktiska råd hur du ska hantera dina skulder. Du kan även få hjälp med att söka, ompröva och överklaga beslut om skuldsanering. Det kostar ingenting att ta hjälp av budget- och skuldrådgivare och vi har tystnadsplikt.

Vad innebär en skuldsanering?

Om du har så stora skulder att du inte kan betala tillbaka inom så kallad överskådlig tid har du möjlighet att ansöka om skuldsanering. Det är Kronofogden som beslutar om skuldsanering och vi kan hjälpa dig att göra ansökan och vara ett stöd under skuldsaneringstiden.

Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en betalningsplan som Kronofogden beslutat om. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Kontaktinformation

Budget- och skuldrådgivare
Carina Ceder
Telefon 0155-384 33
skuldradgivning@oxelosund.se

Oxelösunds kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
kommun@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer