På vår scen

Varje år arrangerar vi ett flertal konserter och föreställningar för barn och vuxna. Merparten sker på vår scen i Eventsalen, vid behov använder vi andra lokaler i Oxelösund som till exempel S:t Botvids kyrka.

Här kan du läsa om de konserter och föreställningar som har ägt rum.

2023

Andreas Weise

5 oktober Andreas Weise "The Circle Tour"

Andreas Weise är en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken och har under lång tid förtrollat publiken med sin själfulla, klassiska röst och naturliga karisma. Hösten 2023 gav han sig ut på turné med sitt nya album ”The Circle” och tillsammans med sitt eminenta band besökte de Oxelösund.

Showen om Carole King

18 september "Carole King - tapetblomman som sprängde glastaket"

Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion. Medverkande: Cecilia Kylinge, Anders Larm, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck. Produktion: Humor Musik & Allvar – produktion. Föreställningen är ett samarbete mellan Oxelösunds kommun och Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern.

 

Popartisten Dotter

25 maj Dotter

Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande popartister, med över 400,000 lyssnare i månaden på Spotify. Strax innan hon gästade oss i Oxelösund släppte hon sin senaste låt "No room for love". Dotter har medverkat i Melodifestivalen flera gånger och har med åren skapat sig en alldeles egen unik plats på scenen där hon står som en av landets mest intressanta och snabbt växande popartister!

Pianist Göran Åhlfeldt Martina Dahlström och John Martin Bengtsson i S:t Botvids kyrka

4 maj John Martin Bengtsson

Efter den bejublade konserten våren 2022 kom musikalartisten John Martin Bengtsson tillbaka till Oxelösund och S:t Botvids kyrka. Med sig hade han pianisten Göran Åhlfeldt och även denna gång var Nyköpingsbördiga Martina Dahlström gästartist.

Popartisten Maja Francis

13 april Maja Francis

Konserten i Oxelösund var en del av Maja Francis turné "A Pink Soft Tour". Maja fick strålande kritik för sin medverkan i "Så mycket bättre" 2022 och blev då välkänd hos den breda massan.

Hon har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och gjorde under tiden inte mindre än tre EP-släpp. Under våren 2023 åkte hon som support på First Aid Kit´s Europaturné och släppte även ny musik.

Jamladies hyller Marie Fredriksson

23 mars Jamladies med sin hyllningskonsert till Marie Fredriksson och Roxette

”She’s got the look” är en hyllning till Marie Fredriksson och hennes fantastiska låtskatt. Vi djupdyker i hennes repertoar och ger publiken allt från de tidigare låtarna som ”Bästa dagen” till de senare, som ”Äntligen”… och alla de stora hitsen däremellan. Vi tillåter oss att bli personliga både i våra musikaliska tolkningar men även när vi delar med oss av egna berättelser ur våra liv som på olika sätt knyter an till Maries musik. Naturligtvis har vi med oss ett riktigt högenergiskt nummer med Roxettes största hits! Publiken brukar dras med i ett brett spektra av känslor - både nostalgi, vemod och allvar men också i så mycket glädje, värme, hopp, framtidstro och kärlek!

Jamladies har funnits i 10 år och består av Jenny Tärneberg, Anna Strandberg och Mia Stegmar. De har medverkat i bl.a Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Bingolotto och musikaler som Chess och Mamma Mia.På bilden är också medföljande gitarrist Richard Hauer.

 

Musikteater Unna och deras föreställning Balkan Epic

23 februari Balkan Epic

Musikteater Unna gav sin musikteaterföreställning "Balkan Epic". Unna består av Mihail Dinchev, Anders Peev och Johan Theodorsson.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Julia Nilsson Irma Schultz Isabella Lundgren Agnes Persson

2 februari Isabella Lundgren & Irma Schultz

När något tar slut och något annat tar vid. Vad bär oss när vi inte längre orkar bära oss själva? Vem vänder ljus i mitt mörker?

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Irma Schultz är en meriterad sångerska, låtskrivare och skådespelare med en mängd soloalbum, listframgångar och hyllade samarbeten i bagaget. År 1990 vann Irma en Grammis för Årets kvinnliga pop. Senaste skivan består av eget material och tonsättningar av poesi, bland annat Tranströmer och Boye.

Båda sångerskorna är flerfaldigt prisbelönta och erkända inom sina olika fält. Trots att de verkar inom olika genrer finns ett tydligt släktskap i deras sätt att tänka kring och ta sig an musik. Med sig har de pianisten Julia Nilsson och gitarristen Agnes Persson.

Boulevardteaterns föreställning om Alfons Åberg

21 januari Boulevardteatern och barnteatern "Hur långt når Alfons?"

Vad är en människa? Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Värmen som hans kropp ger så att katten Pussel gärna ligger på stolen där han satt, är inte det Alfons värme? Och luften han andas ut? Och spottet han spottar på gatan som räddar livet på små små krypingar?


Alfons tankar hittar inget slut ...En underbar och klurig föreställning i regi av Ika Nord. Efter boken av Gunilla Bergström.

17 februari WAO!

24 februari Julia Logan

26 februari "Nya skor" med MolièreEnsemblen

10 mars The Fantastic Four

13 april Drakungar med Teater 23

28 april Musikalmagi med John Martin Bengtsson

19 maj Bellman - visor och bekännelser

29 september Jens Hult och Sara Zacharias

16 oktober Klösiga Katters klubb med Mittiprickteatern

27 oktober Anna Bromee

17 november Tingsek

30 november "Sången om mej"

10 december "Solen sover" barnteater

21 december Hanna Ferm & Junie

 

Under 2020-2021 fick merparten av planerade konserter ställas in och flyttas fram. Den efterlängtade utomhuskonsteren med Diggiloo blev äntligen av. Under hösten kunde vi till vår glädje genomföra några konserterer med minskat publikantal.

25 november Karin Ericsson Back & Simon Stålspets

21 oktober West of Eden

24 september Crying Day Care Choir

19 augusti Diggiloo

 

Kontakt

Kultur Oxelösund
Magnus Lagerström
Kultursamordnare
Telefon: 0155-383 57
E-post: magnus.lagerstrom@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer