På vår scen

Varje år arrangerar vi ett flertal konserter och föreställningar för barn och vuxna. Merparten sker på vår scen i Eventsalen, vid behov använder vi andra lokaler i Oxelösund som till exempel S:t Botvids kyrka.

Här kan du läsa om de konserter och föreställningar som har ägt rum.

2023

Popartisten Dotter

25 maj Dotter

Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande popartister, med över 400,000 lyssnare i månaden på Spotify. Strax innan hon gästade oss i Oxelösund släppte hon sin senaste låt "No room for love". Dotter har medverkat i Melodifestivalen flera gånger och har med åren skapat sig en alldeles egen unik plats på scenen där hon står som en av landets mest intressanta och snabbt växande popartister!

Pianist Göran Åhlfeldt Martina Dahlström och John Martin Bengtsson i S:t Botvids kyrka

4 maj John Martin Bengtsson

Efter den bejublade konserten våren 2022 kom musikalartisten John Martin Bengtsson tillbaka till Oxelösund och S:t Botvids kyrka. Med sig hade han pianisten Göran Åhlfeldt och även denna gång var Nyköpingsbördiga Martina Dahlström gästartist.

Popartisten Maja Francis

13 april Maja Francis

Konserten i Oxelösund var en del av Maja Francis turné "A Pink Soft Tour". Maja fick strålande kritik för sin medverkan i "Så mycket bättre" 2022 och blev då välkänd hos den breda massan.

Hon har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och gjorde under tiden inte mindre än tre EP-släpp. Under våren 2023 åkte hon som support på First Aid Kit´s Europaturné och släppte även ny musik.

Jamladies hyller Marie Fredriksson

23 mars Jamladies med sin hyllningskonsert till Marie Fredriksson och Roxette

”She’s got the look” är en hyllning till Marie Fredriksson och hennes fantastiska låtskatt. Vi djupdyker i hennes repertoar och ger publiken allt från de tidigare låtarna som ”Bästa dagen” till de senare, som ”Äntligen”… och alla de stora hitsen däremellan. Vi tillåter oss att bli personliga både i våra musikaliska tolkningar men även när vi delar med oss av egna berättelser ur våra liv som på olika sätt knyter an till Maries musik. Naturligtvis har vi med oss ett riktigt högenergiskt nummer med Roxettes största hits! Publiken brukar dras med i ett brett spektra av känslor - både nostalgi, vemod och allvar men också i så mycket glädje, värme, hopp, framtidstro och kärlek!

Jamladies har funnits i 10 år och består av Jenny Tärneberg, Anna Strandberg och Mia Stegmar. De har medverkat i bl.a Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Bingolotto och musikaler som Chess och Mamma Mia.På bilden är också medföljande gitarrist Richard Hauer.

 

Musikteater Unna och deras föreställning Balkan Epic

23 februari Balkan Epic

Musikteater Unna gav sin musikteaterföreställning "Balkan Epic". Unna består av Mihail Dinchev, Anders Peev och Johan Theodorsson.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Julia Nilsson Irma Schultz Isabella Lundgren Agnes Persson

2 februari Isabella Lundgren & Irma Schultz

När något tar slut och något annat tar vid. Vad bär oss när vi inte längre orkar bära oss själva? Vem vänder ljus i mitt mörker?

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Irma Schultz är en meriterad sångerska, låtskrivare och skådespelare med en mängd soloalbum, listframgångar och hyllade samarbeten i bagaget. År 1990 vann Irma en Grammis för Årets kvinnliga pop. Senaste skivan består av eget material och tonsättningar av poesi, bland annat Tranströmer och Boye.

Båda sångerskorna är flerfaldigt prisbelönta och erkända inom sina olika fält. Trots att de verkar inom olika genrer finns ett tydligt släktskap i deras sätt att tänka kring och ta sig an musik. Med sig har de pianisten Julia Nilsson och gitarristen Agnes Persson.

Boulevardteaterns föreställning om Alfons Åberg

21 januari Boulevardteatern och barnteatern "Hur långt når Alfons?"

Vad är en människa? Hur långt når våra humör, handlingar och hugskott? Var tar själva Alfons slut? Värmen som hans kropp ger så att katten Pussel gärna ligger på stolen där han satt, är inte det Alfons värme? Och luften han andas ut? Och spottet han spottar på gatan som räddar livet på små små krypingar?


Alfons tankar hittar inget slut ...En underbar och klurig föreställning i regi av Ika Nord. Efter boken av Gunilla Bergström.

2022

Hanna Ferm & Junie

21 december Hanna Ferm & Junie

En unik konsert enbart för barn och ungdomar i Oxelösund arrangerades när jullovet startade. Förutom konserten med Hanna och Junie var kvällen fullspäckad med olika aktiviteter som att göra sin egen pin, tävla mot kompisar i till exempel cornhole och Koordinatens café höll öppet med anpassad meny. Magikern Jens Jadbäck minglade och visade upp sin fingerfärdighet.

Solen sover barnteater

10 december "Solen sover"

Det är läggdags! Alla måste sova, brandbilen och grävmaskinen, huset och trädet, och till och med solen behöver gå och lägga sig för att orka stiga upp igen på morgonen!
”Solen sover” är en fortsättning till UusiTeatteris tidigare föreställningar ”Månen sover” och ”Dockan sover”, den avslutande delen i en trilogi baserad på nyskrivna godnattsagor av Jukka Korpi. Föreställningen riktar sig till barn 2 – 6 år och spelas främst på svenska, med finska inslag.

Godnattsagorna i Solen sover berättas med hjälp av nyskriven musik, text och rörelse. Det blir en riktig konstpaus för barnen – en föreställning som ger plats för känslor, tankar och drömmar, och förstås även lite skoj.

Artister och musiker från projektet sången om mej

30 november "Sången om mej"

Musikprojektet "Sången om mej" avslutades hos oss i Oxelösund. Det producerades av Scenkonst Sörmland där fem låtskrivare skapade musik utifrån samtal med personer ur olika minoriteter. Kvällen bjöd på ett smörgåsbord av olika musikstilar från hela världen och var mycket uppskattat av publiken.

 

Soulartisten Magnus Tingsek

17 november Tingsek

Soulartisten Tingsek öppnade sin höstturné här i Oxelösund. Med sig hade han keybordisten Måns Mernsten och de bjöd på en skön kväll med både gung och härlig stämning i publiken!

Anna Bromee

27 oktober Anna Bromee

Anna gästade oss med sin föreställning "En frid(a) för själen - en livsresa med Annifrid Lyngstads musik". I den bjöd hon publiken på både humor och allvar och berörde oss med sin berättelse om vad ABBA och Fridas texter har betytt för henne sedan barnsben. Sedan urpremiären 2018 har föreställningen spelats ett 60-tal gånger runt om i Sverige. Du kan läsa mer om Anna på hennes webbplats. Länk till annan webbplats.

Klösiga katters klubb med Mittiprickteatern

16 oktober Klösiga Katters klubb med Mittiprickteatern

Mittiprickteatern gästade oss med sin jazzigt svängiga kattpjäs, där temat var alla kattproblem, som bara katter kan lösa. Om vad som händer när nya katter flyttar in i området och de problem som då uppstår. För barn 3 - 7 år. Mer om Mittiprickteatern kan du läsa här. Länk till annan webbplats.

Jens Hult och Sara Zacharias på koordinaten

29 september Jens Hult och Sara Zacharias

Vispopartisterna Jens och Sara har samarbetat i många år och vi fick glädjen att gästas av dem tillsammans i två konserter i en! Stämningsfullt, berörande och en hel del humor också. Förutom att spela ur sina egna visskatter framförde de sin låt "Tid" tillsammans. Med på scen var också musikerna David Lindgren-Zacharias på piano och Kristofer Eriksson på gitarr.

Du kan lyssna på deras låt "Tid" här. Länk till annan webbplats.

Daniel Sjöberg gestaltar Carl Michael Bellman

19 maj Bellman - visor och bekännelser

En nyskriven musikteatermonolog som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var och innehåller även många av hans mest älskade visor. Bellman gestaltades av Daniel Sjöberg som har setts både på privatteatrarna, institutionsteatrarna samt i film och tv-produktioner. Under många år har Daniel gjort research om Bellman och sökt i arkiven för att finna svaret på frågan vem vår nationalskald egentligen var.

Musikalartist John Martin Bengtsson i S:t Botvids kyrka

28 april Musikalmagi med John Martin Bengtsson

Med sin konsertturné ”Musikalmagi” bjöd John Martin publiken på en musikalisk resa genom de kända musikaler han medverkat i. I The Phantom of the Opera har han sjungit flera roller, även som The Phantom, för vilken han har fått fina hyllningar. Hyllad blev han också i S:t Botvids kyrka där han fick stående ovationer tillsammans med sin pianist Göran Åhlfeldt.

Du kan läsa mer om John Martin på den här webbplatsen. Länk till annan webbplats.

Två personer från teater 23 spelar teater

13 april Drakungar med Teater 23

Under påsklovet gästades vi av Teater 23 som gav sin barnpjäs "Drakungar". En berättelse om den till synes eviga kampen två smådrakar mellan. Om den glödande ilskan man känner i sin lilla kropp, när man inte vill behöva dela sin tillvaro, sitt hem och framför allt sin mammas kärlek med ett irriterande syskon. Du kan läsa om Teater 23 på deras webbplats. Länk till annan webbplats.

Musikgruppen The Fantastic Four i Eventsalen

10 mars The Fantastic Four

Sedan det nationella genombrottet i Talang 2007 har musikgruppen The Fantastic Four turnerat i Norden och stora delar av Europa, släppt egenskriven musik, satt upp en egen krogshow och bland annat medverkat i Bingolotto. Det första albumet kom 2008 och placerade sig på en femte plats på Sverigetopplistan.

I sin show på Koordinaten bjöd de publiken på skönstämd musik i kombination med många skratt. Att gruppen har titeln Världsmästare i underhållning gick inte att ta miste på.

Mer information om The Fantastic Four hittar du på den här webbplatsen. Länk till annan webbplats.

Skådespelare från barnteatern Nya skor

26 februari "Nya skor" med MolièreEnsemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig.
På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Där kommer han att få hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denna skomakare egentligen? Och vad är det som mormor inte berättar? En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi. Du kan läsa mer om MolièreEnsemblen på deras webbplats. Länk till annan webbplats.

Julia Logan med musiker i Eventsalen

24 februari Julia Logan

Det var många som fick upp ögonen för Julia Logan när hon singeldebuterade våren 2020. Popmani skrev träffande att ”det är fint att höra en röst som låter modern och egen samtidigt som soundet hintar om inspiration från svunna tider” om debutsingeln ”To Be True”.

Några dagar innan konserten på Koordinaten släppte Julia sitt album "Everly Foreverly" som publiken fick nöjet att höra i sin helhet. En av albumets utstickare är duetten som Julia gjort tillsammans med Nina Persson från The Cardigans - "One mile from heaven".

Du kan lyssna på Julias album här på Spotify. Länk till annan webbplats.

Musikgruppen WAO

17 februari WAO!

WAO (Wilho Akseli Ollikainen), har på olika sätt inspirerats och berörts av Wilho Ollikainens konstnärskap. Ur hans efterlämnade och mycket rika material har de skapat denna nya musik- och berättarföreställning. Wilhos sånger, visor, dikter och inte minst hans historia, är värda att höras och beröras av. Konserten var ett samarbete med Scenkonst Sörmland.

Kontakt

Kultur Oxelösund
Magnus Lagerström
Kultursamordnare
Telefon: 0155-383 57
E-post: magnus.lagerstrom@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer