På vår scen

Varje år arrangerar vi ett flertal konserter och föreställningar för barn och vuxna. Merparten sker på vår scen i Eventsalen, vid behov använder vi andra lokaler i Oxelösund som till exempel S:t Botvids kyrka.

Här kan du läsa om de konserter och föreställningar som har ägt rum.

2022

Daniel Sjöberg gestaltar Carl Michael Bellman

19 maj Bellman - visor och bekännelser

En nyskriven musikteatermonolog som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var och innehåller även många av hans mest älskade visor. Bellman gestaltades av Daniel Sjöberg som har setts både på privatteatrarna, institutionsteatrarna samt i film och tv-produktioner. Under många år har Daniel gjort research om Bellman och sökt i arkiven för att finna svaret på frågan vem vår nationalskald egentligen var.

Mer information om föreställningen hittar du på den här webbplatsen Länk till annan webbplats.

Musikalartist John Martin Bengtsson i S:t Botvids kyrka

28 april Musikalmagi med John Martin Bengtsson

Med sin konsertturné ”Musikalmagi” bjöd John Martin publiken på en musikalisk resa genom de kända musikaler han medverkat i. I The Phantom of the Opera har han sjungit flera roller, även som The Phantom, för vilken han har fått fina hyllningar. Hyllad blev han också i S:t Botvids kyrka där han fick stående ovationer tillsammans med sin pianist Göran Åhlfeldt.

Du kan läsa mer om John Martin på den här webbplatsen. Länk till annan webbplats.

Två personer från teater 23 spelar teater

13 april Drakungar med Teater 23

Under påsklovet gästades vi av Teater 23 som gav sin barnpjäs "Drakungar". En berättelse om den till synes eviga kampen två smådrakar mellan. Om den glödande ilskan man känner i sin lilla kropp, när man inte vill behöva dela sin tillvaro, sitt hem och framför allt sin mammas kärlek med ett irriterande syskon. Du kan läsa om Teater 23 på deras webbplats. Länk till annan webbplats.

Musikgruppen The Fantastic Four i Eventsalen

10 mars The Fantastic Four

Sedan det nationella genombrottet i Talang 2007 har musikgruppen The Fantastic Four turnerat i Norden och stora delar av Europa, släppt egenskriven musik, satt upp en egen krogshow och bland annat medverkat i Bingolotto. Det första albumet kom 2008 och placerade sig på en femte plats på Sverigetopplistan.

I sin show på Koordinaten bjöd de publiken på skönstämd musik i kombination med många skratt. Att gruppen har titeln Världsmästare i underhållning gick inte att ta miste på.

Mer information om The Fantastic Four hittar du på den här webbplatsen. Länk till annan webbplats.

Skådespelare från barnteatern Nya skor

26 februari "Nya skor" med MolièreEnsemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig.
På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Där kommer han att få hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denna skomakare egentligen? Och vad är det som mormor inte berättar? En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi. Du kan läsa mer om MolièreEnsemblen på deras webbplats. Länk till annan webbplats.

Julia Logan med musiker i Eventsalen

24 februari Julia Logan

Det var många som fick upp ögonen för Julia Logan när hon singeldebuterade våren 2020. Popmani skrev träffande att ”det är fint att höra en röst som låter modern och egen samtidigt som soundet hintar om inspiration från svunna tider” om debutsingeln ”To Be True”.

Några dagar innan konserten på Koordinaten släppte Julia sitt album "Everly Foreverly" som publiken fick nöjet att höra i sin helhet. En av albumets utstickare är duetten som Julia gjort tillsammans med Nina Persson från The Cardigans - "One mile from heaven".

Du kan lyssna på Julias album här på Spotify. Länk till annan webbplats.

Musikgruppen WAO

17 februari WAO!

WAO (Wilho Akseli Ollikainen), har på olika sätt inspirerats och berörts av Wilho Ollikainens konstnärskap. Ur hans efterlämnade och mycket rika material har de skapat denna nya musik- och berättarföreställning. Wilhos sånger, visor, dikter och inte minst hans historia, är värda att höras och beröras av. Konserten var ett samarbete med Scenkonst Sörmland.

Kontakt

Kultur Oxelösund
Magnus Lagerström
Kultursamordnare
Telefon: 0155-383 57
E-post: magnus.lagerstrom@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer