Loggan för Oxelösunds kommun

Lediga tomter

Vill du bo i Oxelösund med närhet till havet och cykelavstånd till det mesta? Är du intresserad av att köpa tomt och bygga hus? På den här sidan kan du läsa mer om vilka tomter kommunen erbjuder.

Större karta Länk till annan webbplats.

Kartbild över Oxelösund. De blå prickarna visar var du hittar lediga tomter just nu.

Hösten 2023 fattade kommunstyrelsen beslut om avveckling av tomtkön vid årsskiftet. Det innebär att det inte längre finns någon tomtkö. (Diarienummer MEX.2023.74)

Från januari 2024 marknadsförs och säljs kommunens tomter via fastighetsmäklare. När tomterna är till salu hittar du vilken mäklare som sköter försäljningen av de olika tomterna på den här sidan. Under 2024 kommer bland annat de tomter som visas på kartbilden att säljas via fastighetsmäklare. Utöver det jobbar kommunen aktivt med detaljplaner för att skapa förutsättningar för nya bostäder. Ett exempel är längs med Näsuddsvägen. Läs mer om det och andra områden i de pågående eller gällande detaljplanerna. Länk till annan webbplats.

Lastudden Stjärnholm 5:23 

Den här tomten kommer säljas via fastighetsmäklare när allt är färdigt för försäljning.

Det attraktiva området Lastudden finns fastigheten Stjärnholm 5:23 med adressen Murtegelsstigen till salu.

Lastuddens fritids- och villaområde ligger längs Stjärnholmsviken med närhet till Stjärnholms stiftsgård. Området har utvecklads från ett fritidshusområde till ett område där många bor permanent med havet och naturen runt knuten.

Tomten är på 1 571 kvm. Du har möjlighet att enligt detaljplanen bygga ett enplanshus på max 150 kvm samt 40 kvm för komplementbyggnad. Alternativt 2 plan med maximalt 125 kvm för huvudbyggnad. Till tomten ingår rätten till båtplats vid samfällighetens båtbrygga.

Västra Femöre, Kruthuset 8

Den här tomten kommer säljas via fastighetsmäklare när allt är färdigt för försäljning.

Som en oas mitt i naturreservatet på Femöre ligger Kruthuset 8 på 637 kvm, endast 100-talet meter från Södersviken. Du har möjlighet att enligt detaljplanen bygga ett enplanshus på max 150 kvm samt 40 kvm för komplementbyggnad.

När du köper en tomt tillkommer en del andra kostnader förutom själva priset för tomten. Här ser du några av de vanligaste kostnaderna.

Lagfartskostnader

Det är till Lantmäteriet Länk till annan webbplats. du vänder dig får frågor som har med lagfart att göra.

Bygglovskostnader

När du ska bygga nytt behöver du bygglov. Du söker det hos kommunen. Det är detaljplanen som styr vad som får byggas inom ett visst område. Läs mer om bygglov.

Anslutningskostnader

Anslutningskostnader för vatten och avlopp, el och stadsnät ingår inte i tomtpriset. Läs mer hos Oxelö Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktinformation

Oxelösunds kommun
Mark och exploatering
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00
E-post mex@oxelosund.se