Loggan för Oxelösunds kommun

Lediga tomter

Vill du köpa tomt i Oxelösund? Ett bra sätt att få information och erbjudanden om lediga tomter är att ställa dig i vår tomtkö för privatpersoner.

Funderar du på att bygga hus? Vill du ha nära till havet, all kommunal service, bra skola, men fortfarande ha nära till storstaden, Skavsta och hela Europa?

Vi har de senaste åren sålt ett flertal tomter med riktigt fina lägen på bland annat Femöre och vid Stjärnholmsviken. Framöver släpper vi ytterligare ett antal intressanta och attraktiva tomter runt om i kommunen. Anmäl dig till Oxelösunds kommuns tomtköPDF för att inte missa någon information. Vi släpper i första hand försäljningar av tomter till dig som står i vår tomtkö, och därefter på öppna marknaden.

Registreringsavgift: 350 kr
Förnyelseavgift: 200 kr (betalas en gång per år)

När du köper en tomt tillkommer en del andra kostnader förutom själva priset för tomten. Här ser du några av de vanligaste kostnaderna.

Lagfartskostnader

Det är till Lantmäteriet du vänder dig får frågor som har med lagfart att göra. länk till annan webbplats

Bygglovskostnader

När du ska bygga nytt behöver du bygglov. Du söker det hos kommunen. Det är detaljplanen som styr vad som får byggas inom ett visst område. Läs mer om bygglov.

Anslutningskostnader

Det är Oxelö Energi som ansvarar för fjärrvärmen i Oxelösundlänk till annan webbplats