Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats med barnet i centrum. Här finns barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen, öppna förskolan och föräldrastödjare.

Familjecentralen Oxelösund bild teckning

Familjecentralen är öppen för blivande föräldrar och föräldrar med barn 0 till 6 år. Du är välkommen med ditt barn för att träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Fika finns att köpa på öppna förskolan, inget annat i Familjecentralens verksamheter kostar något. Vi har tystnadsplikt mellan varandra. Det betyder att information om dig och din familj bara kan bytas mellan våra olika verksamheter om du tillåter det.

Vi finns på Facebook! Länk till annan webbplats.

Barnmorskemottagningen

På barnmorskemottagningen finns mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Du som blivande förälder är välkommen till oss för att förbereda dig inför förlossningen. Då pratar vi också om vad som händer tiden efter förlossningen, om amning och om att bli förälder.

Tid för besök bokas på 0155-24 70 17

Barnavårdscentralen (BVC)

Vår uppgift är att främja barns hälsa, trygghet och utveckling. Vi följer ditt barn under de första sex åren och erbjuder läkarundersökningar, vaccinationer och hälsoupplysning. Du som förälder erbjuds råd och stöd i hur det är att vara förälder.

Tid för besök bokas på 0155-24 70 01

Öppna förskolan

Alla barn 0 till 6 år är välkomna till öppna förskolan tillsammans med förälder eller annan vuxen. Här kan ni leka, skapa, läsa, umgås och lära känna andra barn och vuxna. Vi har en gemensam sångstund varje dag och vi fikar tillsammans till självkostnadspris. Läs mer under Öppen förskola.

Telefon 0155-383 87

Föräldrastödjare

Vi erbjuder rådgivning och stödsamtal i olika situationer som du kan hamna i som blivande förälder och som förälder. Kanske har du funderingar runt ditt föräldraskap, uppfostran, anknytning, relationer och frågor om vart man kan vända sig i olika situationer. Samtalen kan ske både på familjecentralen och i ditt hem beroende på vad som passar dig bäst. Föräldrastödjare finns regelbundet med i öppna förskolans verksamhet.

Tid för besök bokas på telefon 076-164 63 30

 

Kontaktinformation

Oxelösunds familjecentral
Södra Malmgatan 16
613 30 Oxelösund
familjecentralen@oxelosund.se

Barnmorskemottagningen (BMM)
Barnmorska
Telefon: 0155-24 70 17

Undersköterska
Telefon: 0155-24 73 64

Barnavårdscentralen (BVC)
Telefon: 0155-24 70 01

Öppna förskolan
Förskollärare
Telefon: 0155-383 87

Föräldrastödjare
Telefon: 076-164 63 30

Familjecentralen på Facebook Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer