Akut hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns hjälp eller stöd inom olika områden.

Här hittar du viktiga telefonnummer och sidor:

Akut social hjälp dagtid

Om du behöver akut social hjälp på vardagar vänder du dig till Kommuncenter på 0155-380 00 så kopplar vi dig till rätt person att prata med. Du kan ringa vardagar kl. 8.00-17.00, förutom torsdagar när vi öppnar 9.00.

Orosanmälan

Vill du göra en anmälan där någon är i akut pågående fara ringer du 112. Är det inte en akut pågående situation, men du vill göra en orosanmälan för ett barn eller en vuxen kan du vända dig till Kommuncenter på 0155-380 00.

Socialjour – akut hjälp kvällar och helger

Behöver du akut stöd kvällar, helger? Om du eller någon annan är utsatt för våld, hot, missbruk, övergrepp eller om ett barn far illa, ring socialjouren via 112. Säg att du vill prata med socialjouren, meddela ditt ärende och telefonnummer så ringer en socialsekreterare upp dig. Länsjouren Södermanland är en länsgemensam socialjour som finns för kommunerna: Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm Oxelösund, Strängnäs och Vingåker.

Länsjouren finns i tjänst vardagar 16.00-00.00 och helger 14.00-00.00.

SOS Alarm 112 – i en nödsituation

Om du är i en nödsituation, och behöver omdedelbar hjälp, ring 112. Berätta vad som har hänt, var det har hänt och från vilket telefonnummer du ringer. www.sosalarm.se Länk till annan webbplats.

Polis

I brådskade ärenden, ring 112. För övriga ärenden, till exempel polisanmälan, ring 114 14. www.polisen.se Länk till annan webbplats.

Krisinformation

113 13 - är ett nationellt informationsnummer du kan ringa för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

Sjukvårdsrådgivning dygnet runt

1177

www.1177.se Länk till annan webbplats.

BUP – Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

010-492 58 28

BUP i Nyköping Länk till annan webbplats.

BRIS – Barnens hjälptelefon och chatt

116 111
www.bris.se Länk till annan webbplats.

Röda korset – jourhavande kompis

Chatta med Röda korsets jourhavande kompis Länk till annan webbplats., och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan

Sverigefinska telefonjouren – Svenska kyrkan

Palvelevassa puhelimessa Länk till annan webbplats. voit keskustella luottamuksellisesti. Voit puhua suomea.

 

Rädda barnen – stödchatt vid hedersrelaterade frågor

Stödchatten Kärleken är fri Länk till annan webbplats. För barn och unga mellan 12-25 år som behöver stöd eller hjälp och har frågor om allt kring rättigheter, våld, hedersförtryck, begränsningar och tvångsäktenskap. Vi har tystnadslöfte, du som chattar är anonym och det kostar inget att chatta med oss.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer