Loggan för Oxelösunds kommun

Feriejobba hos Oxelösunds kommun

Ta chansen att jobba hos oss i sommar, det kommer bli en minnesvärd ingång till arbetslivet. Samtidigt som du får en inblick i hur det är att jobba inom kommunen så tjänar du ihop lite extra fickpengar. Du får även möjligheten att träffa nya personer och skaffa nya vänner.

Feriejobbet kan även vara en ingångsport till ditt framtida jobb efter gymnasiet. Vi som kommun vill gärna att du ska få se hur viktigt vårt jobb är för vårt samhälle och få uppleva den gemenskap, arbetsglädje och engagemang som vi har i vårt jobb varje dag.

Alla jobb i Oxelösunds kommun är viktiga. Bland alla arbetsuppgifter finns ett gemensamt mål; att se till att Oxelösunds kommun är en bra plats att bo, leva och verka på. Vi vill att du denna sommar blir en del av vårt team. Vi vill med andra ord att medborgarna ska få så bra service som möjligt och med det kan du bidra i sommar.

 

Ansökningstiden för 2023 har nu gått ut.

 

FAQ om feriejobb i Oxelösunds kommun

Oxelösunds kommun har en mängd olika arbetsplatser man kan jobba på. Under 2023 kommer vi bl.a. att ha möjlighet att erbjuda jobb på förskolor, fritids eller i något av våra kök i kommunen. Vissa år finns även olika projekt som vi kan erbjuda som jobb, dessa alternativ ser du i ansökan.

För att du ska trivas som bäst i ditt jobb vill vi erbjuda dig en arbetsplats som du själv är intresserad av och för att vi ska kunna göra det behöver du i sin ansökan välja typ av jobb du är intresserad av. Du kan även skriva några rader om dig själv i ansökan för att vi ska få en bättre bild av vad du vill arbeta med. Det är dock ingen garanti för att du får den placering du önskar eftersom vi lottar ut platserna för att det ska vara rättvist.

För att vara en del av vårt team och jobba med oss denna sommar behöver du vara folkbokförd i Oxelösunds kommun. Du ska ha avslutat 9:an, 1:an eller 2:an på gymnasiet detta år.

Du behöver se till att din ansökan kommer in till oss senast 15 mars.

Att vara feriejobbare i vår kommun innebär att du jobbar måndag till fredag under 3 veckor. Arbetstiderna är oftast 4 timmar per dag. Det bestämmer din handledare. Gemensamt för alla är att den totala arbetstiden under de tre arbetsveckorna är max 60 timmar. Du får i din ansökan ange önskemål om vilken period du vill arbeta. Lönen är 90kr i timmen inklusive semesterersättning.

Perioderna för 2023 är:

  • Period 1, veckorna 24, 25 och 26 (12/6-30/6)
  • Period 2, veckorna 27, 28 och 29 (3/7 - 21/7)
  • Period 3, veckorna 30, 31 och 32 (24/7 - 11/8)
  • Period Rookie Startup veckorna 25, 26, 27 (19/6 - 7/7)

sidan Lediga jobb finns det en lista med olika lediga jobb i kommunen. När ansökan är öppen finns en annons som heter Feriejobb. Sedan följer du instruktionerna och fyller i de uppgifterna som efterfrågas.

Ansökningstiden för 2023 har nu gått ut.

Vi skickar ett mejl till dig i slutet av mars. Då får du veta om du har blivit erbjuden ett feriejobb eller inte. Det är därför viktigt att du fyller i rätt uppgifter i din ansökan så att vi kan nå dig med besked.

Du behöver svara om du tackar ja eller nej till jobbet. Det gör du genom att följa de instruktioner som finns i mejlet om feriejobb från oss. I mejlet från oss får du också veta vilken arbetsplats och tidsperiod som du fått. Väljer du att tacka nej, så går din plats till någon annan.

I mitten av april kommer mer information skickas till dig via mail. Det är viktigt att du läser igenom den då den innehåller information om tidpunkt för en obligatorisk informationsträff som äger rum i maj.

Du kommer få ditt anställningsavtal på informationsträffen, som du behöver signera och lämna tillbaka till oss.

Om du har några frågor, mejla till feriearbete@oxelosund.se eller ring Linnéa Stenfeldt på 0155-381 23


Feriejobb hos Kustbostäder

Du kan även söka sommarjobb hos Kustbostäder. Kustbostäder ingår med Oxelö Energi i Oxelösunds kommunkoncern. Tillsammans är vi cirka 100 medarbetare som jobbar för samhällsnytta på ett affärsmässigt sätt.

Vi är Oxelösunds största fastighetsföretag med cirka 1240 lägenheter och kommersiella lokaler. Vi svarar även för förvaltning och drift av Oxelösunds kommuns fastigheter och sköter kommunens gator, vägar, parker och andra offentliga platser.

Att arbeta för Kustbostäder innebär ett utmanande och spännande arbete.

Läs mer om sommarjobben hos Kustbostäder och hur du ansöker Länk till annan webbplats.