Publiceringsdatum:

Antalet registrerade discgolfspel i Oxelösund fortsätter att öka

Varje år rapporterar discgolfappen UDisc antalet registrerade spel och statistiken för 2023 visar att intresset att spela på vår bana i Oxelösund fortsätter att öka.

För fyra år sedan restaurerade Oxelösunds kommun discgolfbanan vid Ramdalens IP och för designen står discgolfproffset Lars Jansson från DiscGolfPark. 2022 utökade vi 12-hålsbanan till en 18-hålsbana med olika längd och svårighetsgrad. De som spelar kan registrera sitt spel på bland annat UDisc, en scorecard-app. UDisc rapporterar varje år antal registrerade spel och det är den statistiken som visar att trenden att spela discgolf i Oxelösund inte bara håller i sig - utan den fortsätter att ökar. Intresset för att spela discgolf har ökat i hela världen och idag finns det tävlingar och turneringar för spelare på alla nivåer, från nybörjare till professionella.

Förra året startades en discgolfförening i Oxelösund - Nyox Vipers - som organiserar discgolfspelare i både Oxelösund och Nyköping. Om du är nyfiken på deras verksamhet hittar du dem på sociala medier. Länk till annan webbplats.

Vill du prova att spela så kan du hyra discar hos Medley Ramdalens sportcenter.

Statitik för antal registrerade spel 2020 till 2023:

2023 - 16 308

2022 - 15 525

2021 - 13 431

2020 - 4 501

Du kan själv ta del av rapporten på UDiscs webbplats. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer