Publiceringsdatum:

Näringslivsdagen - mötesplats och inspiration

Oxelösunds kommun är en av arrangörerna för årets näringslivshändelse i Nyköpingsregionen - Näringslivsdagen 8 mars.

Vårt mål med näringslivsdagen är att Oxelösunds och Nyköpings företag och näringslivsintresserade ska träffas och inspireras av varandra, för att vi ska skapa tillväxt hos företagen i båda våra kommuner. Vi är en egen liten ”region” med ca 70 000 invånare och drygt 6000 företag som har otrolig potential med allt som sker både i industrin, kring våra logistiknoder (flyg, järnväg, hamn) och i besöksnäringen, säger Johan Scherlin, näringslivschef i Oxelösunds kommun.

På Culturum, Näringslivets hus, i Stadshuset och på Campus Nyköping blir det intressanta teman, talare och panelsamtal, liksom mässa och utställningar. Stora torget bli Näringslivets torg och en foodcourt med matentreprenörer kommer att finnas på plats, underhållning och prisutdelningar sker från stadshustrappan.

De fyra nodernas teman är:

  • Culturum - Nyköping och Oxelösund i världen
  • Näringslivets hus – Hur kan du förändra världen?
  • Stadshuset – Service, tillväxt och etablering
  • Campus Nyköping – Kompetensförsörjning för framtida konkurrenskraft

Föreläsare

  • Michael Dahlén - professor i ekonomi och lyckoforskare vid Handelshögskolan i Stockholm.
  • Sara Wimmercranz - utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare av Dagens industri, Supertalang av Veckans affärer, en av Näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans affärer. Hon är även en av drakarna i Draknästet på SVT.
  • Benjamin Dousa - Nytillträdd vd för Företagarna. Tidigare vd på Timbro, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och författare.
  • Mikael Arndt- En av Sveriges främsta föreläsare inom försäljning och målsättning.
  • Christina Steili - blandar skratt med forskning och djupaste allvar. Sätter tummen på välbekanta dråpliga situationer på en arbetsplats och belyser vikten av eget ansvar för kultur och miljö.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig till Näringslivsdagen 2024 Länk till annan webbplats.. Begränsat antal platser. Sista dag för anmälan: fredag 23 februari.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer