Publiceringsdatum:

Vernissage för två nya utställningar

På lördag 10 februari öppnar två nya utställningar i gallerierna på Koordinaten. Mellan 11 och 14 är du varmt välkommen att kika på konsten och om du vill träffa konstnärerna som är på plats under vernissaget.

I Galleri K hittar du Eskilstunakonstnären Kenneth Petersson som ställer ut sina verk i utställningen ”Feberdrömmar och andra livsnödigheter”. Bland annat säger Kenneth själv så här om sin utställning:

Den här utställningen är egentligen en utveckling av ett arbete jag påbörjade under min tid på Eskilstuna folkhögskola och är i sin tur en utveckling av mitt konstnärskap som graffitimålare. Ett arbete jag hela tiden återkommer till och där jag försöker skapa en känsla av enkelhet, stil, rytm och lekfullhet, samma känsla jag vill förmedla med graffitin. Jag ägnar en stor del av mitt skapande åt att försöka överföra min bildkonst på keramiken och få den att samarbeta med formen.

I Galleri O ställer Nyköpingsbildmakaren Gunilla Gottås Wallin ut sina akvareller i utställningen "This is who I am".

Gunilla älskar akvarellens egenskaper med dess lekfullhet och att aldrig riktigt veta innan, hur slutresultatet blir. Hon experimenterar ständigt med olika tekniker och blandar också akvarell med medier som akryl och collage etcetera. Favoritfärgerna har blivit de jordnära och rostiga tonerna. Inspirationen hittar hon i allt som finns nära. Färger, former, musik, en trasig etikett eller en rostig plåt. Ord och bokstäver finns ofta med i hennes bilder, gärna med humor.

Du hittar mer info om konstnärerna och deras utställningar på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats..

Välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer