Tre personer framför ett hus, en håller i en blombukett och en i ett diplom.

Johan Persson, kommunchef, Sofia Sjöström, regionchef Södermanland Svenskt Näringsliv och Johan Scherlin, näringslivsansvarig.

Företagsklimat 2022 - Oxelösund årets klättrare

Oxelösund blir årets klättrare i Sverige när Svenskt Näringsliv i dag presenterar sin årliga ranking över företagsklimatet i landets kommuner. Det visar att det gemensamma arbetet som företagare, tjänstemän och politiker i Oxelösund lagt ner gett tydligt resultat.

När Svenskt Näringslivs ranking presenteras i dag klättrar Oxelösund hela 91 placeringar till plats 122 av landets 290 kommuner.

Det är en bekräftelse på att kommunens långsiktiga och systematiska arbete i kontakten med företagare ger resultat. Ett näringsliv som trivs skapar fler arbetstillfällen vilket ger skatteintäkter, och det är grunden för en bra välfärd, säger Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Johan Scherlin, näringslivsansvarig, gläds åt placeringen.

Vi är mycket ute och träffar företagare, dels på plats hos dem, dels vid företagsarrangemang av olika slag. Vi involverar politiken, tjänstepersoner i ledningsgruppen och andra viktiga funktioner i att lära känna och bli kända hos företagen. Vi är tillgängliga och intresserade av att företagen ska må bra och gå bra, säger Johan Scherlin.

Johan Persson, kommunchef, poängterar den lilla kommunens fördelar.

Ett gott företagsklimat handlar till syvende och sist om att skapa och vidmakthålla goda relationer. Det har vi fokuserat på de senaste åren, säger Johan Persson. Det är därför med glädje jag konstaterar att Oxelösund har förbättrat sin placering, men framför allt att själva betygen i enkäten går upp och dessutom inom som många områden.

Läs mer om rankingen på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer