Bostadshus

När du ska bygga ett en- eller tvåbostadshus eller flerbostadshus behöver du alltid ansöka om bygglov. Du behöver också anlita en kontrollansvarig. Läs mer om kontrollansvariga under vår sida Från idé till slutbesked.

Om du däremot planerar att bygga ett Attefallshus eller en friggebod är det andra bestämmelser. Vi har sammanställt bra information om attefallsåtgärderna för dig att läsa.

Tänk på! Om din fastighet omfattas av strandskydd behöver du en strandskyddsdispens för att få bygga nytt bostadshus. Du kan också behöva en strandskyddsdispens för att ändra och bygga om ett redan befintligt bostadshus. Läs mer om strandskyddet.

Kontaktinformation

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor om bygglov och anmälan. Boka en tid för telefon, videomöte eller besök i vår e-tjänst Länk till annan webbplats.. Du kan också boka tid via mejl eller telefon. Ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

Telefontider Bygglov
Måndagar: kl. 9-11
Onsdagar kl. 9-11
Torsdagar kl. 9-11
Fredagar kl. 9-11

Välkommen att boka en tid med oss!

Oxelösunds kommun
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00

E-post bygg@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer