Ansök till fritids senast 1 juni

Du som har ett barn som ska börja förskoleklass till hösten och har behov av fritidshem behöver ansöka om plats senast den 1 juni. Skolan börjar den 19 augusti men ditt barn har möjlighet att vara på fritidshemmet redan från och med den 1 augusti.

Du som har ett barn som idag har en placering på förskola behåller platsen till och med den 31 juli, då den automatiskt avslutas. Från och med den 1 augusti tillhör ditt barn skolverksamheten och om behov finns även fritidshem. Skolan börjar den 19 augusti men ditt barn har möjlighet att vara på fritidshem redan från och med den 1 augusti.

Du som önskar en plats på fritidshem för ditt barn behöver ansöka om plats. Det gör du i e-tjänsten på oxelosund.se/sjalvservice Länk till annan webbplats. Sista datum för ansökan är den 1 juni. Du får erbjudande om placering via mejl under juni. Observera att samtliga vårdnadshavare måste acceptera erbjudandet, därför är det viktigt att registrera samtliga mejladresser.

För att fritidshemmet ska kunna planera sin verksamhet på bästa sätt behöver du registrera ditt barns lämnings- och hämtningstider (schema). Det gör du vanligtvis i SchoolSoft, men eftersom det inte är möjligt förrän samma dag ditt barn börjar på fritidshemmet, behöver du fylla i tiderna manuellt via det schema du får från fritidshemmet. Har du inte fått någon information eller om du har några andra frågor vänligen vänd dig till fritidshemmet.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer