Richard Andersson, upphandlingschef, fick ta emot diplom

Publiceringsdatum:

Oxelösunds kommun bästa upphandlingskommun i Sverige 2023

Oxelösund utnämns till Sveriges bästa upphandlingskommun 2023 i SKR:s årliga undersökning. Nära samarbete med leverantörer och öppen dialog är nycklar till framgången.

Enligt Sveriges kommuner och regioners (SKR) årliga undersökning Länk till annan webbplats. är Oxelösund bästa upphandlingskommun i Sverige 2023. Utmärkelsen bygger på enkätsvar från företag som lämnat in anbud för att leverera produkter och tjänster till Oxelösunds kommun under året.

Det känns mycket hedrande att utses till bästa upphandlingskommun och att det är anbudsgivarnas betyg som ligger till grund för utmärkelsen. Det är viktigt för oss på Inköpsavdelningen att tillsammans med leverantörerna skapa bästa möjliga affär utifrån våra gemensamma behov. Genom kontinuerlig dialog och att lyssna på marknadens idéer och förslag försöker vi hitta lösningar för allas bästa säger Richard Andersson, upphandlingschef i Oxelösunds kommun.

Varje år utannonserar kommuner och andra offentliga aktörer upphandlingar till stora summor. Det handlar om allt från vardagliga varor som pennor till avancerade tjänster som it-lösningar. Vad och hur kommunen upphandlar har betydelse för näringslivet.

Upphandling av tjänster och produkter till kommunen är en angelägen fråga, många lokala företag vill vara med och leverera till kommunen. Det känns därför väldigt bra att vi har en upphandlingsenhet som ligger så nära företagen, skapar förutsättningar för både stora och små företag, informerar om kommande upphandlingar och även tydligt motiverar beslut på ett sätt som uppskattas både av de som vinner och inte vinner upphandlingar hos oss i Oxelösunds kommun, säger Johan Scherlin, näringslivschef.

Det är roligt att vårt arbete fått detta fina erkännande! Låt oss fortsätta att arbeta tillsammans för att göra vår kommun ännu bättre och fortsätta att leverera utmärkta tjänster till våra invånare. Upphandling handlar inte bara om att uppfylla lagkrav, utan också om att säkerställa att varje investering och avtal, bidrar till våra övergripande mål för oxelösundarnas bästa, säger Dag Bergentoft (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om undersökningen i SKR:s rapport. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer