Publiceringsdatum:

Viktig information till dig som ska fälla träd

Innan du fäller träd på din mark är det viktigt att du kollar upp om du först behöver ansöka om några tillstånd.

Vissa detaljplaner har bestämmelser om trädfällning. Det är därför viktigt att du har koll på vad som står i din detaljplan. Vissa träd är helt skyddade och vissa träd behöver du ansöka om marklov för att få fälla eller beskära. Det innebär att du i så fall inte får börja arbetet utan ett startbesked.

Du kan även behöva andra tillstånd för att få ta ner träd. Om du vill ta ner träd inom strandskyddat område måste du ha en strandskyddsdispens för det.

Det är viktigt att du också försäkrar dig att trädet står på din mark. Vill du ta ner ett träd på någon annans mark måste du ha markägarens tillåtelse. Anser du att ett träd på kommunal mark behöver tas ner måste du ansöka om det hos kommunen. Du får inte ta ner trädet själv, det gör vi.

Vill du skicka in en ansökan gör du det via vår självservice. Har du frågor kan du kontakta oss på 0155-380 00 eller mejla oss på kommun@oxelosund.se

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer