Publiceringsdatum:

Uppdatering om utsläppet i Femörekanalen

Uppdatering 22 april

Kanalen är öppen sedan i torsdags och i dag 22 april klockan 16 öppnas isättningsrampen. Länsarna plockas bort under dagen.

Uppdatering 18 april

I dag 18 april finns det fortfarande oljeskimmer kvar och några länsar ligger därför kvar. De som spärrar av kanalen kommer tas bort sent under eftermiddagen om inte situationen förvärras. Därefter går det att åka förbi med båt där.

Bakgrund

Den 16 april stängde vi av Femörekanalen på grund av ett oljeutsläpp. Den 17 april var merparten av oljeskimmret borta, vilket tyder på att det inte var ett allvarligt utsläpp. Källan till utsläppet är fortfarande okänd.


Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer