Publiceringsdatum:

Lärarbehörigheten fortsätter att öka i Oxelösund

Andelen grundskollärare med behörighet i minst ett ämne gick upp med fyra procentenheter i Oxelösunds kommun förra året. Det redovisar Skolverket i sin årliga statistik. Förra året visade också på en ökning för Oxelösunds del, då med sex procentenheter.

I oktober 2023 hade 67 procent av lärarna i Oxelösund lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Det är en ökning med fyra procentenheter jämfört med året innan. Oxelösund har fortsatt att öka andelen behöriga lärare sen 2021 då andelen var 57 procent.

Vi har satsat på att öka lärarbehörigheten i kommunen genom att bättre planera schemat utifrån den kompetens som finns, säger tillförordnad förvaltningschef Jessica Caftemo. Lärare har också fått erbjudande om att validera sina kunskaper för att kunna ansöka om utökad legitimation.

Ett av Utbildningsnämndens mål är att öka lärarbehörigheten på Oxelösunds grundskolor. En hög andel behöriga lärare skapar attraktiva skolor och arbetsplatser. Genom ett målmedvetet arbete fortsätter vi att höja andelen behöriga lärare i våra skolor, säger Eva Lantz, (M) ordförande i Utbildningsnämnden.

På Skolverket kan du läsa mer om hur lärarbehörigheten ser ut i Oxelösund och resten av Sverige: skolverket.se/om-oss/press/pressmeddelanden/pressmeddelanden/2024-04-04-andelen-behoriga-larare-okar Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer