Publiceringsdatum:

Inget prövningstillstånd i Mark-och miljööverdomstolen

Idag den 29 januari har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att det inte blir något prövningstillstånd för den av Mark- och miljödomstolen godkända kraftledning till Oxelösund och SSAB. Det innebär att det beslut som Mark- och miljödomstolen fattade i oktober 2023 vinner laga kraft.

Beslutet säkrar arbetstillfällen i Oxelösund för en lång tid framöver. Det hjälper även till att göra Oxelösund till en hållbar och attraktiv företags- och bostadsort. Dessutom får vi ett bolag i kommunen att bli ledande på hållbar miljöteknik säger Dag Bergentoft, (M) kommunstyrelsens ordförande.

I och med att SSAB ställer om delar av nuvarande stålproduktion till fossilfri stålproduktion läggs koksverk, masugnar och LD-anläggningen ner. I stället byggs en ljusbågsugn. De elledningar som idag går till SSAB kommer inte att räcka till. Därför har Vattenfall Eldistribution i oktober 2020 ansökt om att bygga två nya 130 kV- ledningar, mellan transformatorstationerna i Hedenlunda och i Oxelösund.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer