Publiceringsdatum:

Oxelösund - bästa kommunen i Sörmland för unga

Oxelösund klättrar i en ranking av vilken kommun i Sverige som är bäst att bo i för unga och placerar sig på första plats i Sörmland.

Oxelösund är bästa kommunen i Sörmland för unga att bo i. Det visar Länsförsäkringar fastighetsförmedlings återkommande ranking av ungas boendesituation i landets kommuner. Kommunen klättrar till plats 84 i 2023 års ranking jämfört med plats 153 i förra rankingen som kom 2021

Kartläggningen baseras på statistik över ungdomsarbetslöshet, bostadspriser, trångboddhet och tillgång till bostäder för unga i Sveriges alla kommuner. Siffrorna har vägts samman i ett index – Sveriges bästa kommun för unga att bo i – som beskriver ungas möjligheter att ta sig in på bostadsmarknaden. 225 av landets 290 kommuner ingår i kartläggningen.

Mer information om undersökningen hittar du via Länsförsäkringar fastighetsförmedling via länken.

Pressmeddelande från Länsförsäkringar fastighetsförmedling Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer