Publiceringsdatum:

Vårens scenprogram på Koordinaten klart

Vårens scenprogram är en mosaik av olika genrer och bjuder på musikaliska upplevelser för de flesta musiksmaker.

Det är med stor glädje vi kan presentera vårens scenprogram på Koordinaten. Från februari till maj bjuder vi på ett varierat utbud - allt från rytmiska toner till melodiska ballader av välkända artister från den svenska musiksfären.

Information om artisterna, länkar till deras musik och biljetter hittar du på visitoxelosund.se. Länk till annan webbplats.

The Fantastic Four, 22 februari
De stod på Koordinatens scen våren 2022 och gjorde succé med sin soulshow. The Fantastic Four är en av Sveriges största och mest framgångsrika grupper som framför den bästa soulmusiken från 60-talet.

Kvartetten har kraften att förflytta oss till en annan tid och plats. En tid där dans, sång och show gick hand i hand. Deras show innehåller de klassiska dansstegen, fingerknäppen och klädseln - som en gång gjorde "Four Tops" och "Temptations" kända över hela världen. Vem kan sitta still till låtar som "Can´t help myself, "My girl", Build me up buttercup","Blue Moon" med flera?

Love Antell, 7 mars, kombinerad konsert och vernissage
Love Antell är en svensk-finsk musikartist och bildkonstnär som ständigt hittar nya sätt att bjuda in oss till sitt konstnärliga universum. Som frontman för Grammisnominerade popbandet Florence Valentin och senare som soloartist har han blivit hyllad som en av sin generations främsta politiska artister. Genom kritikerrosade album som ”Barn av Amerika” och ”Gatorna tillhör oss” har han inte bara gjort skarpa skildringar av Stockholm, utan även placerat berättelserna långt utanför huvudstadens gränser.

I den senaste utställningen ”Damokles svärd” på Avesta Art och i kommande ”Past, Present, Future” på Fredriksdals museum utforskar han AR-teknologi i form av digitala audiovisuella verk. Utställningen "Dom nya tornen" på Koordinaten består av originalverk, animerade ljusprojektioner och immersiva medier, och är en unik möjlighet att uppleva hans mångfacetterade konstnärskap på nära håll.

Jonathan Johansson, 22 mars
Med en av landets mest högklassiga låtkataloger i ryggen, ger sig Jonathan Johansson ut på en omfattande turné våren 2024. Jonathan Johansson är just nu aktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, där han presenterat tolkningar av bland annat "Fågel blå" av Staffan Hellstrand, ”Högt över havet” av Lasse Holm, ”Passa Micken” av The Latin Kings och “New York” av Ellen Krauss.

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik, och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet ”En hand i himlen”. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär.

Efter debuten har ytterligare sex album följt, där varje nytt album vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare, större och mer intimt på samma gång.

Dogge Doggelito, 11 april

Är det någon som förtjänar att kallas pionjär inom den svenska hiphopen är det Dogge Doggelito. Just nu är han högaktuell i årets upplaga av TV4:s ”Så mycket bättre”. Visst fanns det föregångare inom hiphop-rörelsen, men det var med The Latin Kings enorma genomslag genren blev stor på riktigt. Tillsammans med bröderna Chepe och Salla Salazar förflyttade Dogge förortens röst från medieskugga till strålkastarljuset. Alla svenska hiphopartister av i dag står i evig tacksamhetsskuld till The Latin Kings.

2007 solodebuterade Dogge med “Superclasico” som sedan följt av hela sex album, senast “Allt har sin tid” från 2023. 2024 är det 30-årsjubileum för The Latin Kings debut och Dogge är åter redo att möta publiken. 11 april kommer han till Oxelösund och Koordinaten.

Pernilla Andersson, 16 maj

Pernilla Andersson och hennes vapendragaren sedan närmare 30 år, gitarristen Fredrik Rönnqvist, åker våren 2024 ut i landet på turné.

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, inom pop, jazz och blues, som flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter.2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien med motiveringen: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Varmt välkommen till en fantastisk vår på Koordinatens scen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer