Publiceringsdatum:

Skulptur återvänder till Oxelösund

Oxelösunds kommun köper in skulpturen "Kraftsamlare" av Lolo Funck Andersson.

Under Skulpturfestivalen 2019 kunde besökare och Oxelösundsbor se den fina och uppskattade skulpturen som var placerad utanför kommunhuset – ”Kraftsamlare” – skapad av konstnären Lolo Funck Andersson. Festivalen arrangerades av föreningen Stjärnholms Skulpturpark och ”Kraftsamlare” var en av de 40-tal skulpturer som var placerade i skulpturparken vid Stjärnholm och i Oxelösunds centrum.

23 november kommer den 3,5 meter höga skulpturen av bohusgranit att monteras på plats igen utanför kommunhuset och är därmed här för att stanna. Just denna ”Kraftsamlare” är den sjunde i ordningen och delar tillsammans med de övriga sex en grundläggande idé även om de alla är individuella. Tanken är att skulpturen, om rätt placerad, skapar positiv energi och påverkar människor som sätter sig i eller står vid skulpturen, enligt konstnären själv. Övriga ”Kraftsamlare” finns i olika städer och står i allt från offentliga platser till bostadsområden.

Det är med stor stolthet som vi som har kultur som huvuduppdrag inom kommunen kan återbörda ”Kraftsamlare” till Oxelösund. Skulpturen symboliserar en kraftsamling som vi alla kan behöva på olika sätt, med de utmaningar som samhället står inför”, säger Anders Magnusson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Skulpturen är köpt för investeringsmedel som är avsatta för offentlig konst.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer