Publiceringsdatum:

Årets stipendiater inom miljö, kultur och idrott!

Den här veckan har kultur- och fritidsnämnden och miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösund tagit beslut om vilka som tilldelas årets stipendium.

Nu har nämnderna beslutat att årets stipendium fördelas enligt nedan med respektive motivering. Stipendieutdelningen kommer att äga rum på Oxelögalan i januari 2024. Stort grattis till alla stipendiater!

Stipendium miljö 10 000 kronor tilldelas föreningen Sörmlandsleden

Motivering: "Föreningen har gjort betydande insatser för att främja utomhusaktiviteter, naturvård och friluftsliv i regionen och i Oxelösunds kommun. Föreningen lockar kommunens invånare till att vistas i naturen och på det sättet ger besökarna kunskaper och erfarenheter om vår natur. Naturvandringarna tillsammans med våra barn och unga på föreningens leder, ger dem en känsla för att bevara naturen och dess artrikedom. Föreningen har flera fina vandringsleder i såväl Oxelösund som i nära anslutning till kommunen. Föreningen firar 50 år 2023. Ett stipendium ger ett erkännande som stärker föreningens arbete och uppmuntrar till fortsatta insatser."

Stipendium kultur 10 000 kronor tilldelas Oxelökören

Motivering: ”Oxelökören är en stark kraft i kulturen i Oxelösund och de är alltid positiva till att vara med i evenemang i Oxelösund, till exempel Valborgsfirandet och Nationaldagsfirandet. Oxelökören arrangerar egna föreställningar/kabaréer. De gör även framträdanden på Seniorcafét på Koordinaten samt anordnar sångstunder på kommunens äldreboenden. Pandemin slog hårt mot Oxelökören men efter att restriktionerna har tagits bort så har de arbetat hårt för att deras verksamhet åter ska blomstra med regelbunden och uppskattad verksamhet från både deras medlemmar och medborgare i Oxelösunds kommun.”

Stipendium kultur 5 000 kronor tilldelas Torbjörn Dahlström

Motivering: ”När det gäller kulturlivet och musiklivet i Oxelösund med omnejd har Torbjörn länge varit en eldsjäl, och är fortfarande det genom sitt arrangörskap och värdskap under de otaliga konserter som han arrangerar och har arrangerat i stort och smått. Han har arrangerat flera konserter på Jogersö med storheter och produktioner som Tom Jones, Gyllene tider, Rocktåget, Diggiloo med flera. Men även den uppskattade traditionen och hans ”skötebarn” Visor vid vattnet varje sommar på Jogersö. Torbjörn arrangerar flera gånger per år konserter i mindre format med kända artister men även lokala förmågor som han gärna vill lyfta fram. Hans musikintresse är genuint. Får han möjlighet att få in musikinslag i andra typer av evenemang som han arrangerar så gör han gärna det för att höja trivseln på evenemanget.”

Stipendium idrott 10 000 kronor tilldelas Matilda Grape

Motivering: ”Matilda har sedan ung ålder, lagt all sin tid på idrotten. Först var det gymnastik som sedan gick över till cheerleading i Nyköping. När svårighetsgraden behövde höjas, då kom hon in på Stockholmslaget Action atletics, 3 till 4 gånger i veckan har hon pendlat, samtidigt som hon arbetat här i Oxelösund. Varenda intjänad krona har lagts på pendling och tyvärr den dyra sporten. Sedan dess har hon har hon tränat och tävlat i Järfälla. Under åren har Matilda med sitt lag haft framgångar på flertalet mästerskap nationellt och blivit uttagen till utvecklingslandslaget i Sverige. Nu höjer hon ribban ytterligare, nu väntar USA! Matilda har kommit in i laget Cheer Extreme Allstars, Lady Lux. Detta lag har vunnit Worlds i cheerleading, alltså bäst i världen i den klassen och nu ska Matilda sätta Oxelösund på kartan inom Cheerleading.”

Stipendium idrott 5 000 kronor tilldelas Erika Wilhelmsson

Motivering: ”Erika har tränat judo i många år, 4 kvällar i veckan. Hon vill gärna bli hjälptränare i tjejgruppen för att hjälpa unga flickor att bli bättre inom judo.”

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer