Pool och badtunna

Pool

Du behöver inte ansöka om bygglov för att anlägga en pool. Du kan dock behöva ansöka om marklov för markarbetena.

Pooltak som är över 1,2 meter och/eller placeras närmare än 4,5 meter från fastighetsgränsen kräver bygglov. Om det är 1,8 meter eller högre räknas det även som byggarea. Det är viktigt att tänka på eftersom det ofta finns en gräns för hur stor del av tomten som får bebyggas

Om du förser din pool med en altan kan altanen kräva bygglov beroende på höjd, utformning och placering. Plank och mur runt poolen kan också kräva bygglov.

Tänk på!

Badtunna

Du behöver inte ansöka om bygglov eller göra en anmälan för att ställa en badtunna på din egen tomt. Om din fastighet omfattas av strandskydd kan en dispens krävas.

Om du ska bygga något ovanför eller runtom din badtunna kan det kräva bygglov.

Tips!

  • Du kan behöva anmäla din badtunna till förvaltningens miljöenhet.
  • Din badtunna måste tömmas på tomten och inte i det kommunala avloppet.
  • Din badtunna måste fyllas med kranvatten från dina egna ledningar. Du kan inte använda kommunens brandposter för detta.

Kontaktinformation

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor om bygglov och anmälan. Boka en tid för telefon, videomöte eller besök i vår e-tjänst Länk till annan webbplats.. Du kan också boka tid via mejl eller telefon. Ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

Telefontider Bygglov
Måndagar: kl. 9-11
Onsdagar kl. 9-11
Torsdagar kl. 9-11
Fredagar kl. 9-11

Välkommen att boka en tid med oss!

Oxelösunds kommun
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00

E-post bygg@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer