Ändra planlösning

Du behöver inte ansöka om bygglov för att ändra planlösningen i ditt hem. Men om det rör sig om en stor förändring måste du göra en anmälan och få ett startbesked innan du kan sätta igång. Om du ska inreda din vind eller källare som tidigare varit oinredd behöver du alltid göra en anmälan.

Om du planerar att göra en förändring som påverkar en eller flera bärande väggar behöver du lämna in en anmälan. Ingrepp i bärande konstruktion kräver alltid en anmälan och ett startbesked innan du får påbörja arbetet.

Tips! Tänk på att ändrad planlösning i lokaler för verksamheter eller flerbostadshus kan påverka ventilation, tillgänglighet och/eller brandskyddet.

Kontaktinformation

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor om bygglov och anmälan. Boka en tid för telefon, videomöte eller besök i vår e-tjänst Länk till annan webbplats.. Du kan också boka tid via mejl eller telefon. Ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

Telefontider Bygglov
Måndagar: kl. 9-11
Onsdagar kl. 9-11
Torsdagar kl. 9-11
Fredagar kl. 9-11

Välkommen att boka en tid med oss!

Oxelösunds kommun
Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Telefon 0155-380 00

E-post bygg@oxelosund.se

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer