Publiceringsdatum:

Ny skolorganisation ger resultat

Nu är det preliminära betygsresultatet för skolåret 22/23 här och den första analysen av resultatet visar att meritvärdet för både årskurs nio och årskurs sex är högre om man jämför med förra året.

Årskurs nio har ett förbättrat resultat med ett meritvärde på 198,64 jämfört med när de gick i årskurs 8, 186,94. Förra året fanns det en högstadieskola, Brevviksskolan mot i år då det finns två skolor som har högstadieelever, Oxelöskolan och Ramdalsskolan.

Årskurs sex har ett högre resultat med ett meritvärde på 217,78 jämfört med fjolårets årskurs 6, 199,93. Resultatet är en sammanslagning av de tre skolorna, Oxelöskolan, Peterslundsskolan och Ramdalskolans resultat.

Vi har lärandet i fokus och har arbetat med att följa upp elevernas kunskapsresultat fyra gånger om året. Vi ser att det nu ger resultat och jag är mycket stolt över det arbete som våra rektorer, lärare och all annan personal gör, säger Eva Svensson förvaltningschef, utbildningsförvaltningen.

Oxelösund har från höstterminen 2022 tre grundskolor. Oxelöskolan F-9 med estetisk inriktning, Ramdalsskolan F-9 med inriktning idrott och hälsa samt Peterslundsskolan F-6 med inriktningen natur och teknik. Anpassad skola finns på Peterslundsskolan och Ramdalsskolan

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer