Sommarlovsaktiviteter 2020

Flera idrottsföreningarna arrangerar olika aktiviteter under sommarlovet för barn och ungdomar mellan 5 till 17 år. 

Naturpasset - orientering när du vill!
Vill du ha en utmaning på dina skogspromenader genom att orientera lite? Prova då Naturpasset på Femöre och Jogersö som pågår fram till och med september månad. Kostnad: 120 kronor. Finns att köpa på Team Sportia och Koordinaten. Välkomna till skogen hälsar OK Måsen!

Friluftsdagar med Friluftsfrämjandet 3 och 4 juli
Barn födda 2005 - 2012 kan följa med på härliga friluftsdagar och åka veteranbåt till Beten och Stora Aspskär. Det blir upptäcktsfärd, bad, friluftskunskap som att tälja, slå knopar med mera. Max 25 barn per dag, först till kvarn gäller. Fredag 3 juli kl. 10 - 16, resa till Beten. Lördag 4 juli kl. 10 - 16, resa till Aspskär. Du anmäler dig senast 29 juni på mejladress oxelosund@remove-this.friluftsframjandet.remove-this.se och uppger namn, födelsedatum, mailadress, telefonnummer, namn på vårdnadshavare och telefonnummer, eventuella matallergier eller annan information. Vid frågor, kontakta Mats Ytterby 070-0810539 eller Margita Sjöqvist 070-567 85 03.

Sommartennis 6 juli - 10 juli
På tennissklubben OTK:s tennisbanor på Ramdalens IP. Vi spelar 1,5 tim/dag. Från 5 år och uppåt. Kostnad: 675 kr/vecka faktureras via mail. Du behöver ha med dig utomhusskor, keps, vattenflaska och gärna egen racket om du har. Anmäl dig via mail till: oxelotennis@gmail.com. Kontakt: Patrick Njuki 073-521 13 21.

Medley Ramdalens Sportcenter
Medleys sommarprogram för barn och ungdomar är inte klart beroende på läget med coronapandemin. Det kommer att finnas på deras hemsida, så uppdatera dig gärna där.

Teaterveckor vardagar 13 - 24 juli
För dig som är 10-17 år. Begränsat antal platser. Kostnad 150:-. Teaterveckorna avslutas med att vi spelar en föreställning 24 juli. Anmälan kan göras via mail till: dick.lundberg@remove-this.oxelosund.remove-this.se. Sista dag för ansökan är 29 juni.

Seglarskola med OXSS
Under två veckor i juli, V29 och 30 har OXSS Seglarskola i både halvdagarsläger och heldagarsläger. All information finns på deras hemsida. Kontaktperson Martina Thorn Mobil: 070-145 12 37, e-post: martinathorn@remove-this.hotmail.remove-this.com

Lär dig simma i sommar med SafeKids Summerschool!
V 29 - 30 har Junis Nyköping sim- och säkerhetsskola för barn från 5 år och uppåt vid Stenviksbadet. Förutom att öva vattenvana och simteknik pratar vi säkerhet i t.ex. hemmet. Start 13 juli varje vardag kl. 10.00. Kostnad 60:- exkl. medlemskap i Junis. Du får simskolepåse med SafeKidsbok. Anmälan görs till nykoping@remove-this.junis.remove-this.se.

Camp Jogersö 20 - 22 juli kl. 9.00 - 12.00 Vita Villan
En lekfull sommaraktivtet utomhus med kanotlek, cykelorientering, bad, brännboll och annat som ordnas av OK Måsen och Oxelösunds kanotklubb för ungdomar från 8 år och uppåt. Du behöver ta med egen matsäck och fylld vattenflaska och vara klädd i oömma kläder och skor. Det kostar inget att vara med och du anmäler dig på www.okmasen.se  senast 16 juli. Vi kan som mest ta emot 40 deltagare så vänta inte med din anmälan! Kontaktperson är Anneli Carlén e-post:  okmasenutk@remove-this.gmail.remove-this.com

Kanotpoloskola
3 - 14 augusti kl. 10 - 12

På kanotskolan kommer du att få lära dig att spela kanotpolo. Du lär dig paddla en polokanot, paddla och kasta boll samt samarbeta med dina lagkamrater. Kanotskolan äger rum vid Oxelösunds kanotklubb på Femöre. Krav är att du är minst 10 år och kan simma 200 meter. Det finns 15 platser och det finns möjlighet att stå på väntelista om någon anmäld uteblir. Kanotpoloskolan är gratis. 

Anmälan skickas till Oxelösunds Kanotklubb via e-post: thiraphat.nystrom@remove-this.hotmail.remove-this.com med information om ungdomens namn, adress, telefon- och personnummer. Målsmans namn, e-postadress samt telefonnummer. Man behöver ha med sig badkläder, handduk och en t-shirt.

Efter kanotskolan finns möjlighet att delta i klubbens ordinarie träningar om du vill fortsätta paddla under resten av säsongen. Då kan du bland annat delta i simning, kanotpolo i badhuset, läger, tävlingar och annat.

 

Äventyrsdagarna
10-13 augusti   17.30-20.00   Vita Villan Jogersö

Gillar du att vara utomhus, prova på lite äventyr och vill lära dig lite om orientering? Kom och var med på OK Måsens Äventyrsdagar för ungdomar från 8 år och uppåt. Du behöver ta med egen matsäck och fylld vattenflaska och vara klädd i oömma kläder och skor. Det kostar inget att vara med och du anmäler dig på www.okmasen.se   senast 6 augusti.  I år kan vi som mest ta emot 40 deltagare så vänta inte med anmälan! Kontaktperson är Anneli Carlén e-post: okmasenutk@remove-this.gmail.remove-this.com

Kontakt

Fritid Oxelösund
Koordinaten, Järntorget 7-9
613 81 Oxelösund
Telefon: (+46) 0155-383 70
fritid@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Anette Ivarsson
Fritidssekreterare
Telefon: 0155-383 70

Kontakt för sidan: Kommuncenter