Familjecentralen flyttar till nya lokaler

Oxelösunds familjecentral är en mötesplats med barnet i centrum. Här hittar du barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen, öppna förskolan och föräldrastödjare. Hittills har familjecentralen funnits i samma lokaler som vårdcentralen, men vårdcentralen har under åren blivit trångbodda så under sommaren flyttar familjecentralen in i nya lokaler vid Malmtorget. 

–   Det kommer bli toppen! Kul att få vara med från starten i nya lokalerna, säger Annika Dahlström, förskollärare på familjecentralen. Annika har nyligen tagit över efter Eva Aronson som gått i pension.

I de nya lokalerna kommer verksamheten att pågå som tidigare, men de nyrenoverade lokalerna i sig ger möjlighet för utökade grupper och bättre samarbete med andra verksamheter. Till exempel kommer samtalsmottagningen för barn och unga att finnas i lokalen ca 1 dag/vecka. Även umgängesstöd för barn vars föräldrar är separerade kommer kunna fungera bättre. 

– Vi som arbetar här på familjecentralen är ett bra gäng, vi är totalt 8 personer och vi samarbetar i stort och smått runt de familjer som besöker oss, det är ett samarbete som fungerar jättebra! Flyttprocessen har pågått mer eller mindre i ca 4 år, så nu ska det bli kul och få vara med och se resultatet av vår planering, säger Sara Karlsson, föräldrastödjare på familjecentralen.

Välkomna till familjecentralens nya lokaler på Södra Malmgatan 16 torsdag den 27 augusti.
Du följer väl Oxelösunds familjecentral på Facebook?

Kontakt för sidan: Kommuncenter