Arbetsmarknad

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Dryga timmen upp till Stockholm och strax under timmen ner till Norrköping, det är inte heller långt till Skavsta flygplats, E4:an och järnvägen.

Totalt sett har Oxelösund ungefär 450 registrerade företag. Cirka 90% av dessa är småföretag främst inom tjänstesektorn. Oxelösunds största arbetsgivare är SSAB som är världsledande på höghållfasta stål. Företaget har drygt 2000 anställda i Oxelösund. Utöver SSABs egna anställda finns ett stort antal entreprenörer inom industriservice. Andra stora arbetsgivare i Oxelösund är Oxelösunds kommun med cirka 1000 anställda och Oxelösunds hamn med över 200 anställda. Runt både SSAB och Oxelösunds hamn skapas i dag också många affärer och arbetstillfällen.
 
Oxelösund och Nyköping har en gemensam företags- och arbetsmarknad eftersom det är så nära. Det tar ungefär 10 minuter att köra mellan Oxelösund och Nyköping med bil och busstrafiken är tät. Väljer du istället cykeln kan du färdas på cykelväg hela vägen. 

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se 

Henny Larsson
Personalchef
Telefon 0155-381 34

Mer information

Etablera eller utveckla verksamhet i Oxelösund?

www.nykopingsregionen.se

 

 

 

 

 

Kontakt för sidan: Kommuncenter