Oxelösund med sina drygt 12.000 invånare ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm. Läget vid havet ger fantastiska möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling och skärgårdsnatur. Oxelösund är också kontrasternas stad. Här möter det småskaliga det storskaliga. Industri möter natur. Motorväg möter hav.

Välkommen till Oxelösund

Nyheter från Oxelösund

Nu finns det fler oxelösundsprofiler!

I våras lanserades 5 profiler kopplade till platsvarumärket. Nu får vi ta del av ytterligare 8 oxelösundares personliga historier! I dag blev det offentligt vilka de är, och inom kort kommer du kunna läsa om dem på oxls.se. Redan i dag kan du läsa...

Läs mer

Behöver du eller någon du känner färdtjänst till jul och nyår?

Riksfärdtjänst

Det är många som vill åka med färdtjänst under jul- och nyårsdagarna. Du som bor i Oxelösund och vill ansöka om riksfärdtjänst under jul- och nyårshelgen behöver lämna in din ansökan i god tid. 

Ansökan lämnar du till kommunens...

Läs mer

Kom och lyssna på kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sammanträder 2018-11-14 kl 17.00 i Eventsalen, Koordinaten

Bland annat kommer följande ärenden behandlas

  • Mål och budget 2019-2021
  • Taxor 2019
  • Plan för välfärdstjänster - 65+ (äldre)

Du kan ställa frågor till dina politiker. Frågan...

Läs mer

Oxelösunds skolor bäst i Sörmland

I Lärarförbundets ranking, som släpptes i dag placerar sig Oxelösunds skolor på första plats i Södermanland. Hög andel godkända elever och höga betyg gör Oxelösund till en högt rankad skolkommun.

Läs mer

Skolmoduler vid Brevikskolan

För att klara det ökade lokalbehovet på Breviksskolan kommer fyra tillfälliga klassrum att uppföras på parkeringen intill Breviksskolans skolgård. Modulerna lyfts på plats torsdagen den 15 november och beräknas vara inflyttningsklara till årsskiftet....

Läs mer