Kostenheten

Kostenheten tillagar och serverar måltider till särskilt boende, förskolor, skolor och fritidshem i Oxelösunds kommun. Verksamheten består av Björntorps produktionskök och fem mottagningskök (Ramdalen, Peterslund, Brevik, D-skolan och Stenviks förskola). I Björntorps produktionskök pågår verksamhet årets alla dagar. Måndag till fredag tillagas närmare 1600 lunchportioner varav cirka 350 portioner utgör specialkoster. Förutom lunch serveras frukost, mellanmål och kvällsmat på de olika enheterna. Specialkost levereras och serveras efter särskild beställning.

Kostenhetens mål

Kostenhetens mål är att tillaga och servera mat med smak för ett gott liv i enlighet med vår policy för mat och måltider. Vår ambition är att laga så mycket mat som möjligt från grunden och våra ekologiska inköp 2018 var 38 %. Vi anpassar råkostbuffén efter säsong och serverar bönor, linser och baljväxter som utgör goda proteinkällor. 

Vi jobbar här

Våra medarbetare inom kostenheten arbetar som kockar, köksbiträde och skolmåltidsbiträde och i produktionsköket Björntorp arbetar vår köksmästare Thomas Windestam. Jessica Westerlund är vår kostutvecklare och chef för kostenheten är Susanne Gutke.

En bra måltid

Samtliga matsedlar och måltider planeras utefter Svenska Livsmedelsverkets rekommendationer Bra mat i äldreomsorgen, Bra måltider i förskolan, Bra mat i skolan samt enligt Skollagen gällande näringsriktiga lunchmåltider (10 kap. 10 §). En bra måltid är mer än bara mat och vi arbetar därför efter livsmedelsverkets måltidsmodell. Den består av sex olika områden där varje del är viktig för att våra matgäster ska erbjudas en bra kvalité och känna matglädje.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter